Franco Stupaczuk.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

"Stupa" korad till årets bästa argentinska spelare

ANNONS

Franco Stupaczuk hedrades som säsongens bästa argentinska spelare med priset Olimpia de Plata, som delas ut av de argentinska sportjournalisternas förening.

Franco Stupaczuk har haft ett enastående år. Den argentinske spelaren bestämde sig för att byta partner i april 2022 och lämnade Alex Ruiz för Pablo Lima, som ville komma tillbaka till sitt spel, och resultaten gav honom rätt.

Paret som bildades med den före detta världsettan konsoliderade sig som ett av säsongens bästa, vann tre titlar och var huvudpersoner i var och en av turneringarna och avslutade året som nummer fyra på FIP-rankingen.

Dessutom kröntes spelaren som är född i provinsen Chaco till världsmästare med Argentinas landslag i padel-VM i Dubai och gav sitt lag en poäng i finalen tillsammans med Martin Di Nenno.

Bästa argentinska spelaren

Nu har "Stupa" belönat med priset som den bästa argentinska padelspelaren 2022, genom "Olimpia de plata", ett av de mest prestigefyllda priserna i Argentina, som delas ut av en samling sportjournalister i landet.

Därmed sällar sig Stupa till en diger skara framstående spelare — bland andra Fernando Belasteguín (som vunnit priset hela 11 gånger), Martin Di Nenno (han vann förra året) och Daniela Banchero.


ARKIV: Otrolig boll i matchen mellan Stupaczuk/Lima och Galan/Lebron. 

Du kanske även vill läsa:
Här är Franco Stupaczuks nya racket
Här är Franco Stupaczuks nya racket
Den här artikeln handlar om: