Internationell padel

Fede Chingotto: ”Jag sov i min bil för att spara pengar”

ANNONS

Fede Chingotto gjorde braksuccé under helgens Mastersslutspel i Barcelona som backhandspelare. 
Han och Martin Di Nenno gick hela vägen till final och pressade Ale Galan och Juan Lebron till tre set men till sist blev det förlust. 
Men det har inte alltid varit en dans på rosor för den 1,70 långa argentinaren.

Eftersom det bara är de 16 spelarna med mest poäng från året som får spela i Mastersfinalen, den sista turneringen för året på World Padel Tour, hamnade forehandspelarna Fede Chingotto och Martin Di Nenno tillsammans i par. Di Nenno spelade på backhandsidan på träningarna inför men det blev till slut Chingotto som fick ”äran” att spela på vänstersidan.

Han tackade och tog emot och manövrerade ut topp-spelare såsom Agustin Tapia och sin förre partner Juan Tello i kvartsfinalen och semifinalen. I finalen tog det slut för paret men det var inte så att Chingotto på något sätt blev utspelad av världens bästa backhandspelare; Ale Galan.

Efter en av matcherna pratade Chingtto med Youtube-kanalen el4Set och berättar om de tuffa uppväxtåren i Argentina under fattiga förhållanden.

— Jag tackar min mamma för all hjälp hon gett mig under alla dessa år. Att sova i bilen för att rädda en natt på hotell, resa till Tucuman, köra 1 400 kilometer för att spela en match och komma tillbaka. Ibland undrade jag varför jag fortsatte spela? Jag kunde inte åka till alla turneringar eftersom jag inte hade tillräckligt med pengar för att ta mig dit, berättar han.

”Jag åt vad jag kunde, tog sällan in på hotell”

Han fortsätter:

— När du spelar bra säger du till dig själv att du kan delta i en annan tävling, men när det inte gick till din väg och du förlorade i den första matchen var det en annan historia. Jag åt vad jag kunde, tog sällan in på hotell. När jag sedan började spela på World Padel Tour och jag såg att läktarna var fulla så kunde jag inte tro det.

Det var den monegaskiska miljardären som äger APT Padel Tour som hjälpte Fede Chingotto och Juan Tello att ta sig från Argentina till Spanien för att satsa helhjärtat på padel. De två spelade tillsammans i sju år för att under hösten separera. Nästa år är det tänkt att Chingotto ska spela med Javi Garrido — om han inte kliver och helt på backhandsidan, vill säga.


ARKIV: Chingotto avslutar galen duell. 

Den här artikeln handlar om: