Ale Galan och Juan Lebron vinner Mastersfinalen i Barcelona.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Miraklet uteblev — Galan /Lebron mästarnas mästare

ANNONS

Årets sista match blev en av årets bästa. 
Storfavoriterna Ale Galan och Juan Lebron mot oväntade utmanarna Fede Chingotto och Martin Di Nenno i Barcelona gick till tre set. 
Ale Galan och Juan Lebron vann för andra året Mastersfinalen och satte punkt för ett år där de visade alla att de är bäst.
Slutresultatet skrevs till 6-4, 6-7, 6-2.

Padel brukar handla om en sak. Fyra spelare som slår bollen över ett nät för att överlista varandra, och så vinner till sist Juan Lebron och Ale Galan.

Så också i denna finalen, mot vilt kämpande Chingotto/Di Nenno, mot vilka Galan/Lebron tvingades prestera sitt absolut yttersta. 

Lebron och Galan hade nått finalen genom att krossa sina motståndare i kvartsfinalerna och semifinalerna, medan ”forehand-paret” — som bara hade gått samman för den här turneringen på grund av bristen på partners — gradvis blev tävlingens trevliga överraskning.

Matchen började tajt, med långa poäng och båda paren höll sin serve. Di Nenno och Chingotto kämpade hårt  och tvingade Galan och Lebron att alltid spela ytterligare en boll för att vinna poängen. Men mot slutet av det första setet lyckades till slut världsettorna övervinna motståndet och ta ledningen med 6-4.

Det momentum som vunnits i den första delen var tillräckligt för att Lebron och Galan skulle kunna ta ett tidigt break i början av det andra setet. Men reaktionen från Chingotto och Di Nenno lät inte vänta på sig och paret jämnade ut spelet igen.

Galans tredje mästartitel

Båda paren visade stod för storartade prestationer, och med några verkligt otroliga poäng fick de publiken på läktarna i Palau Sant Jordi i Barcelona stundtals i extas. 

Slutligen gick det andra setet till ett tiebreak, där Chingotto och Di Nenno lyckades segra och tog matchen till ett sista set.

Världsettorna led mer än väntat för att besegra våldsamt krigande Chingotto och Di Nenno, som spelade en fantastisk match (och turnering).

Men till sist löste det sig även den här gången och Galan kunde ta sin tredje mästartitel.


TV: Sanslös duell i finalen.

Den här artikeln handlar om: