Gemma Triay och Ale Salazar
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Drottningarna kvar på tronen efter rysare — krönta mästare och världsettor

ANNONS

I finalen av World Padel Tours Mastersfinal möttes de två bästa kvinnliga paren under säsongen igen, i en match som inte bara skulle definiera titeln som mästaren av mästare, utan också vem som skulle bli nummer ett på världsrankingen. Det blev Gemma Triay och Ale Salazar efter 3-6, 6-4, 6-4.

Matchen började hos Aria Sanchez och Paula Josemaria som var fokuserade på målet, och även om motståndarna bröt deras serve i det första gamet spelet återhämtade de sig snabbt för att ta ledningen och slutligen vinna det första setet med 6-3.

Men Salazar och Triay gav inte upp och kom ut i det andra setet med en annan inställning. Gemma Triay började bli aktiv, och genom att dra nytta av sin kraft lyckades paret ta ledningen som fick se ett mycket jämnt andra set glida i väg.

I början av det sista setet växte Aria Sanchez. Katalanskan tog kontroll över spelet och världsettorna bröt snabbt motståndarnas serve gånger två. Men matchen överraskade ännu en gång.

Triay och Salazar inledde comebacken, och undan för undan växte de i självförtroende. De jämnade ut spelet samtidigt som en omlindad Paula Josemaria fick det allt jobbigare. De fick sedan det definitiva breaket i sista matchen för att ta hem segern och titeln med 3-6 6-4 6-4.

Ale och Gemma vann en historisk titel, blev mästare 2022 och tog tillbaka kronan som sitter på världsettornas huvud.  


ARKIV: Lebron brister ut i flin efter otroliga bollen. 

 

Den här artikeln handlar om: