Martin Di Nenno & Fede Chingotto.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Sagan fortsätter — Di Nenno/Chingotto slår ut sina ex-partnerns

ANNONS

En av årets stora padel-sensationer har inträffat. 
Kvarlämnade forehandspelarna Fede Chingotto och Martin Di Nenno har via 6-1, 6-7, 6-4, tagit sig till Mastersfinal i Barcelona. 
De vann mötet med sina ex-partners Juan Tello och Paquito Navarro.

— Det är som en saga det här. Vilket underbart par de är att titta på. De tycker det är så roligt, säger Viaplays expert Sofia Arividsson.

Det har varit som att varenda padelstjärna stått rätt för att detta skulle kunna bli möjligt. Först och främst att två så utpräglade forehandspelare som Fede Chingotto och Martin Di Nenno skulle hamna tillsammans. Att de sedan skulle kunna spela så pass bra att de vann första mötet och dessutom då skulle ställas mot båda sina ex-partnerns Juan Tello och Paquito Navarro, var… osannolikt. 

Ett Hollywood-manus lika bra som om vilken stjärnregissör som helst hade hittat på det, utspelade sig i kväll i Barcelona. Årets häftigaste padelmatch har spelats, inför 12 141 personer, vilket var publikrekord. 

— Di Nenno har en otrolig mental styrka. Jag följer honom till månen, jag kommer att följa honom vartsomhelst och förhoppningsvis är lika många här i morgon och då kommer vi kriga med allt vi har, säger Fede Chingotto.

Paquito Navarro skämtade i går på Twitter att skrev:

”Jag vet inte vad som kommer att hända, men att se Fede Chingotto på backhand”‚ följt av skratt-emojis.

Tello/Navarro försökte allt

I dag fick han sätta det där skrattet i halsen. Chingotto/DI Nenno var lika bra som när de i går besegrade Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia. De körde över Navarro/Tello i första set, som inte ens var nära. Påhejed av publiken och några justeringar i spelet, såsom positionsbyte, kom sedan motståndarna tillbaka för ett tredje set. 

Där fortsatte Di Nenno/Chingotto i samma uppskruvade tempo som de hållit i hela matchen samtidigt som Navarro/Tello kroknade. Inledningsvis spelade de små argentinarna mest på Navarro som såg frustrerad ut. I andra set jobbade sig Tello in i matchen och glöden syntes återigen hos det spansk-argentinska paret. 

Tello/Navarro försökte allt. Kicka ut, lobba högt, höja och sänka tempot, men nästan ingenting funkade. Chingotto och Di Nenno var hela tiden där, avvärjde och hittade läckra kontringar. Paquito Navarro, som ofta styr sin crossduell fick gång på gång se sig passerad, oftast i mitten, av Fede Chingotto och framme vid nät var det vinnande paret sylvassa. 

I morgondagens final ställs de mot Ale Galan och Juan Lebron.


ARKIV: Capras slag får publiken i extas.

Den här artikeln handlar om: