WPT Mastersfinal
Paula Josemaria & Ari Sanchez till Mastersfinal i Barcelona.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Ari Sanchez i tårar efter ny jätterysare — vände och vann semifinalen

ANNONS

Ari Sanchez och Paula Josemaria-bilen hackar och hostar sig fram i Mastersfinalen men den lever ännu. 
Paret är klara för final i Barcelonas Mastersfinal efter ännu en nervpärs. 
Tre set och nästan tre timmar krävdes för att besegra Virginia Riera och Patty Llaguno, 4-6, 6-2, 7-6.

I kvartsfinalen räddade Ari Sánchez och Paula Josemaria två matchbollar men lyckades vända. I dagens semifinal låg paret under med både 3-0, 4-2 och 5-4 i avgörande set och återigen lyckades de vända. Det flyter inte som det gjort tidigare på säsongen för världsettorna men de visar en mental järnstyrka.

— Det är galet hur många personer som är här, det är som att det aldrig tar slut. Jag är så nervös, jag skakar fortfarande. I går tänkte jag bara att jag är så priviligerad som får vara i den här positionen. Vi lyckades göra det. I förrgår spelade vi tre timmar, i dag igen. Nu orkar jag inte prata mer, säger Ari Sanchez med tårarna rinnande ner för kinderna i WPT:s sändning. 

Efter ett bra andra set pekade matchen åt att Josemaria/Sanchez skulle rinna i väg även i tredje set men paret som varit så bra i år har inte jämnheten just nu. Flertalet misstag från båda spelarna, främst Paula Josemaria, gjorde att de hamnade i ett tufft 0-3-underläge mot alltid stabila mellan sällan sårande Llaguno/Riera.

”Hon är en tia av tio”

Men detta är ett par med stort hjärta och vinnarskalle. Steg för steg tog de sig närmare och när det närmade sig de avgörande ögonblicken i matchen och årets final var nära så stod alla spelare för misstag och ingen vågade riktigt spela ut. Det lobbades och lobbades från båda håll med undantag för något läckert slag. 

Hemmaspelaren Ari Sanchez var nervös men när det gällde som mest i avgörande tiebreak plockade hon fram sitt stora spel och förde sitt lag till seger. 

— Hon är den perfekta partnern för mig. Vi spelar tillsammans för att vi kompletterar varandra perfekt, hon är en tia av tio. Jag vill verkligen tacka henne för i dag. Jag var inte på hugget i första och andra set, jag hade inte den där gnistan jag ofta har och då var Ari där för att hjälpa mig. Det är tack vare henne vi är i final. Det är hennes stund här i Barcelona och hon måste njuta av dessa segertårar, säger Paula Josemaria. 


TV: Sanchez brister ut i tårar i intervjun efter matchen.

Den här artikeln handlar om: