Patric Perssons intiativ till Musikhjälpen.
Foto: Privat / Sveriges Radio.
Svensk Padel

Padelprofilen springer för musikhjälpen: "ett privilegierat helvete för mig"

ANNONS

Padelprofilen Patric Persson tar saken i egna händer och har börjat en egen insamling till förmån för Musikhjälpen för tredje året i rad. På fem dagar ska han springa tio marathon, från hans gamla hemstad Ystad till hans nya Göteborg.

Patric Persson, med egen YouTube-kanal och podcasten “Padel med proffset och jag” fick inspiration när han såg årets Musikhjälpen med temat tryggare barndom på flykt från krig:

Jag fick idén när jag såg alla gripande historier om barn som flytt krig. Det fick mig att börja fundera på hur jag kan utmana mig själv. Det här kan beskrivas som ett privilegierat helvete för mig. Jag har alltid en varm säng när jag kommer hem, till skillnad från många andra, så det är inte synd om mig, säger Patric Persson till PadelDirekt.

När PadelDirekt når Persson är han inne på dag två av sin utmaning och han har precis satt iväg från Lund efter att ha sprungit den cirka sex mil långa sträckan från Ystad. Delmålet för dagen är att ta sig ytterligare 6,5 mil till Helsingborg.

“Jag är inte förberedd”

— Jag är ingen ultralöpare, så jag vet inte om jag kommer att hinna eller klara den här utmaningen. Jag är inte heller förberedd. Men det är det jag menar med att vara priviligerad, för mig finns alltid möjligheten att avbryta. 

Persson utvecklar sitt resonemang om varför han gör detta: 

— Syftet med det här är att få folk uppmärksamma på insamlingen,  Och även på att vi är lyckligt lottade i Sverige, Alla kan bidra på sitt sätt. Jag hoppas på att folk kan tänka sig att skänka en slant, för alla bidrag gör skillnad, avslutar Persson. 

Du hittar bössan "Patric Persson Padel" här.


 


Arkiv: Extraordinära bollen i Malmö


 

Den här artikeln handlar om: