Arturo Coello.
Foto: Premier Padel.
Internationell padel

Mörka anledningen till Coellos avhopp från Mexiko: ”Mådde jävligt dåligt”

ANNONS

Arturo Coello och Fernando Belasteguin tvingades stå över Mexikos WPT-tävling 21 till 27 november. 
Anledningen till det framgick aldrig då men nu berättar Andreas Ehrnvall i podcasten ”Mr padel” om den tunga anledningen.

– Arturo kände att han mådde jävligt dåligt en morgon när han vaknade, framförallt mentalt och fick någon form av ångestattack. Han kände att det här går inte, berättar Andreas Ehrnvall i podcasten.

Paret Arturo Coello, 20, och Fernando Belasteguín, 43, har haft ett fantastiskt år och vann så sent som i söndags Mexikos Premier Padel Major. Turneringen innan dess kom paret dock inte ens till start. Anledningen stavas mental ohälsa och en tyngd som fallit på Coellos axlar.

— Jag tycker det är ett jäkla viktigt ämne att belysa. Coello har alltid varit en supertalang i padel men på det här sista året, hur han gått framåt och utvecklats, och fått allas uppmärksamhet, så blev det nog helt enkelt för mycket. Han kände att det blev överväldigande, fortsätter Ehrnvall.

— Han kände att de här tuffa besluten som togs för ett antal månader sedan, där Coello och Tapia pratade ihop sig om att spela nästa år, det har nog också kommit i kapp Arturo litegrann. Att det kanske inte var det bästa och smartaste beslutet att ta det så tidigt in i säsongen.

”Det är skittufft för en ung kill”

Detta är året då Coello tagit klivet från stor talang till en spelare i världseliten. Han och Bela har tagit fyra titlar i år: Tre på World Padel Tour och en i Premier Padel och nått flertalet finaler. Resan tillsammans med den största genom alla tider — Fernando Belasteguin — har varit omtumlande för den blyga 20-åringen.

— Ja, det är hyfsat ångest att spela med världens bästa genom tiderna resten av säsongen och nå de här framgångarna och märka att fan; det är är ju läromästaren, säger poddkollegan Jesper Hussfelt.

Ehrnvall igen:

— Och här ska jag byta bort en som gör så att jag vinner massa tävlingar. Och tänk då själv, när de tankarna flyger in i ditt huvud, det är skittufft för en ung kille. Så de valde helt enkelt att stryka sig från Mexikos WPT. Han mådde helt enkelt väldigt, väldigt dåligt.

Hussfelt drar sedan en parallell till den svenska före detta tennisstjärnan Robin Söderling, vars karriär fick ett alldeles för tidigt slut, just på grund mentalt ohälsa.

— Tråkigt att höra och man blir lite orolig för det är de här tidiga signalerna på det som Robin Söderling upplevde på tennisoturen, och han då ignorerade, och som sen gjorde att han fick sluta i förtid. Dels plågar de sig själva så hårt fysiskt vad gäller träningen och kosten, men också resorna, plus all den press han upplever från Belasteguin de nya sponsorkontrakten och även medialt, säger Hussfelt. 

Lyssna på det senaste avsnittet av ”Mr Padel” här.


ARKIV: Lucas Bergamini i smärtor efter att bollen träffat fel. 

Den här artikeln handlar om: