Spt-masters i Norrköping
Amanda Girdo och Helena Wyckaert.
Foto: Jim Ahlerup/WPT
Swedish Padel Tour

Girdo/Wyckaert bärgade sin andra raka SPT-titel: "En riktigt go avslutning"

ANNONS

För andra SPT-turneringen i rad ställdes Amanda Girdo och Helena Wyckaert mot Baharak Soleymani och Sara Pujals i final — och det blev också andra raka vinsten för de förstnämnda. Denna gång i Mastersslutspelet i Norrköping. 
En rättvis seger med resultatet 6-2, 7-5.  

— Hon är verkligen fantastisk, vår prinsessa och drottning i padel, säger Rickard Åberg i Padel Televisions sändning om Amanda Girdo efter att hon slagit in matchbollen i finalen i Norrköping. 

Favoriterna höll för trycket i finalen av SPT Masters. Amanda Girdo och den på WPT 85-rankade belgiskan Helena Wyckaert, vann i raka set mot Baharak Soleymani och Sara Pujals efter att visat upp ett harmoniskt och stabilt spel, framförallt i första set. 

"Riktigt go avslutning av säsongen"

— Vi växte under hela turneringen och jag tror vi spelade vår allra bästa match under finalen. Jag är glad att spela med Amanda, hon är en fantastisk spelare, säger Wyckaert i segerintervjun. 

Amanda Girdo fyller på:

— Det blev en väldigt tuff final, särskilt i andra set. Men vi kämpade på bra och peppade varandra hela tiden. sa Girdo till Padel Television efter matchen. 

Fösta set blev en enkel historia för Girdo/Wyckaert och slutade 6-2. Men som Girdo är inne på i intervjun, spelade motståndarna upp sig rejält i andra set. 

Soleymani/Pujals snackade ihop sig i paus och kom in på banan igen med helt annan energi. En energi som tog dem upp i en 2-0 ledning. 

Paren höll därefter jämna steg med varandra och vid ställningen 5-5 var det mycket som pekade på att matchen skulle gå till ett tredje set, men då visade Girdo/Wyckaert prov på sin storhet och bröt Soleymani/Pujals serve och finalsegern var ett faktum. 

— Det blev en riktigt go avslutning på den här säsongen, avslutade Amanda Girdo glatt i Padel Televisions segerintervju.


ARKIV: Barre blir förvånad över sitt eget slag i viktigt läge i finalen av SPT Masters i Norrköping.

Foto: Padel Television. 

 

Den här artikeln handlar om: