Hami Golestan.
Foto: Patric Persson.
Svensk Padel

Kritiken mot förbundet: ”Skittråkigt att de bara skickade en domare”

ANNONS

I helgen spelades lag-SM i Time4Padel i Göteborg. Det blev PadelCrew som tog hem både herr- och damklassen. Men snackisen efteråt handlade mer om bristen på domare under turneringen. 

Helgens lag-SM har både fått ris och ros. Men det bestående intrycket var ändå att förbundet bara skickade en domare till turneringen. Nu kommer skarp kritik från olika håll, kring hur en enda domare ska kunna ha koll på sju matcher samtidigt.

Flera situationer dök upp under turneringen och en var bland annat en omdiskuterad situation i den andra gruppspelsmatchen för damerna mellan Halmstad Padel Club och Every Padel Club Åby. I tredje och avgörande set stod det 6-4 till Halmstad.

Då bröt Linnea Björk spelet och hävdade bestämt fösning av spelaren i Halmstad. Spelarna var inte överens och domaren kallades in och dömde för fösning. Sedan vände matchen och Every Padel Club Åby vann. 

— Tidigare under dagen har tjejerna fått tveksamma bollar emot sig eftersom det är unga tjejer som vågar inte säga emot när frågetecken dyker upp. Den där domarbedömningen avgör hela matchen, säger Hami Golestam i podcasten “ Padel med proffset och jag”.

”Det måste vara från båda håll”

Robert Von Scheele från Halmstad Padel Club var kritisk i podden mot upplägget med en domare som cirkulerar runt på sju banor.

— Den här nya spelformen med lagspel är framtiden för padel. Men samtidigt begär jag mer från förbundet. Klubbarna lägger ner mycket på det här och förbundet skickar bara en domare. Det är skittråkigt. Domaren vet inte vad det står och han har inte sett så mycket av matchen. En annan incident dömde domaren att vi skulle spela om bollen. Det måste vara konsekvent, antingen spelar vi om alla bollar, eller så gör domaren en bedömning.

Hami Golestan stämmer in i kritiken om att förbundet sänder ut vissa signaler när de bara en skickar en domare till turneringen:

— De flesta av spelarna förväntas ta ledigt från sina jobb på fredagen med kort varsel. Men sedan när man kliver in i hallen så har förbundet skickat hit bara en domare. Det måste vara från båda håll, avslutar Hami Golestam.

PadelDirekt söker Svenska Padelförbundet för en kommentar.


ARKIV: Bergamini i smärtor efter att ha träffats av hårt slag. 

Den här artikeln handlar om: