Foto: Premier Padel.
Premier Padel

Jättematch av Vasquez mot stjärnorna — men utslagen till sist

ANNONS

Simon Vasquez tillsammans med den argentinska talangen Ignacio Piotto stod för en mycket bra prestation mot ett av världens mest formstarka par, Jon Sanz och Lucas Campagnolo. 
Det blev till sist förlust, 3-6, 5-7, men matchen var betydligt jämnare än vad som förväntades.

Simon Vasquez och Ignacio Piotto, 20, tog med sig den fina formen från kvalfinalen och stod för en mycket bra match mot Lucas Campagnolo och Jon Sanz, 18 och 20 i världen, i den första matchen av huvudrundan i Premier Padel i Mexiko. 

Det svensk-argentinska paret hade en 2-0-ledning som de tappade i första set men det var framförallt i andra set som de visade upp bra spel och kunde absolut, med lite mer marginaler, tagit det setet. 

Vasquez såg fysiskt stark ut och tog väldigt ofta rätt beslut och efter att paret hade räddat breakbollar fram till ledning 4-3 i andra set tog de med sig det in i nästa game. Då förde Vasquez/Piotto matchen och det var inte misstag från Campagnolo/Sanz, utan bra spel från Vasquez/Piotto som gjorde att de där skaffade sig två breakbollar för 5-3.

Har en stor talang bredvid sig

Kanske blev där nån procent passiva men Campagnolo/Sanz spelade också bra och höjde sig. Två spelare som, ska tilläggas, varit i både semifinal och kvartsfinal den senaste tiden. 

Vasquez briljerade också med mängder med bra volleys och offensiva viboras och Sanz/Campagnolo fick jobba. Med sig har svensken en stor talang i Ignacio Piotto. Piotto har ett stort spel i sig, rör sig fint på banan, och har bra slag. Men Piotto är ung och kanske fortfarande lite naiv i sitt spel och när det väl drog ihop sig var det hans felbeslut som gjorde att de två inte nådde fram till ett tiebreak utan i stället blev breakade fram till 6-5.

Den här artikeln handlar om: