Foto: Willy Släryd Instagram.
DPF Padel Series

16-åriga talangen Släryd tvåa i Danmarks Masters-final

ANNONS

16-åriga Willy Släryd tillsammans med en annan talang, dansken Emil Lilleöre, 17, stod för en stark seniorturnering i Odense, Danmark, där de slutade tvåa. 
I danska förbundets egen SPT, DPF Padel Series, gick de båda talangerna efter tre segrar hela vägen till final, där det till slut blev förlust.

”Jag är sjukt stolt, en andraplats är inte dåligt,tycker jag. Att åka dit och nästan vara bäst i Danmark är ju inte tråkigt”, skriver Willy Släryd i ett sms till PadelDirekt. 

De två unga spelarna Willy Släryd och Emil Lilleöre stod för en mycket stark seniortävling under helgen. Paret ställde upp i DPF Padel Series i Odense, Danmarks egen Swedish Padel Tour, och gick hela vägen till final.

Enkel seger i första, 6-1, 6-2. Tuffare i andra, 4-6, 6-4, 10-8. Enkelt återigen i semifinalen, 6-1, 6-3. Finalen mot Danmarks bästa par, Esben Hess-Olesen/Nils Skajaa, blev dock tillslut för tuff, 5-7, 3-6.

”Spelet kändes lite halvsegt i början men sen efter 6-1 6-2 så mötte vi det andraseedade paetr och vann i match-tiebreak 10-8, efter att ha haft 8-2 och tappat till 8-8. Sen i semin spelade vi felfritt och pulveriserade motståndet. Men i finalen var vi tyvärr för trötta och kunde inte riktigt göra det lilla extra”.

Hur är det att spela med Emil? 
”Emil är en fantastisk kille som är smart. Han spelar väldigt spanskt, kanske lite mer skolad åt forehandsidan men gjorde det fantastiskt på backhand.

Kommer ni fortsätta tillsammans? 
”Jag och Emil får se. Vårt samarbete är öppet för att spela med vem som helst nu”. 


ARKIV: Släryd briljerar på ungdoms-EM.

Foto: FIP

Den här artikeln handlar om: