Calle Knutsson och Douglas Rutgersson.
Foto: Padel-Television.
Svensk Padel

Padel Crew vinner dubbelt i lag-SM efter vändning — Knutsson/Rutgersson hjältar

ANNONS

Padel Crew visade att de är bäst i lag i Sverige. 
Både damerna och herrarna tog guld under dagens finaler på Time4Padel i Göteborg. 
Padel Crew med stjärnor som Daniel Windahl, Albin Olsson och Calle Knutsson vann mot Every Padel Åby med 2-1 i matcher i herrarnas final. 

— Sveriges huvudstad är Helsingborg, skrek Padel Crew-spelarna i kör efter segern med 2-1 i matcher mot Every Padel Göteborg.

Det krävdes till slut tre matcher för att Padel Crew från Helsingborg skulle få sjunga framför kameran i Padel-Televisions sändning. Formstarka Every Padel-laget Pierre Bonfré och Viktor Stjern gjorde vad de skulle mot Albin Olsson/Gustav Eriksson och när Linus Frost och Johan Fors något överraskande tog första set mot Daniel Windahl/Isak Arvidsson fattades bara ett set för Every Padel och de skulle vara svenska mästare.

Men Daniel Windahl har inte fått epitetet Sveriges bästa padelspelare utan anledning. Långsamt monterade en ansvarstagande Windahl ihop med Arvidsson på en ovan forehandposition ner Frost/Fors bit för bit och lyckades vända och vinna med 2-1 i set.

Allting skulle avgöras i ett sista möte mellan Padel Crews Douglas Rutgersson och Calle Knutsson mot Per Hjalmarson och Adam Knutsson-Sundblad, där Knutsson/Rutgersson sågs som tydliga favoriter. Och de gjorde inga besvikna. Rutgersson/Knutsson stod för en väldigt stabil insats — kanske en av Knutssons bästa matcher på hela året – och vann med 6-2, 7-5.

”Detta är nästan viktigare än vanliga SM”

— Jag tror inte jag sett de två spela så bra, nästan inga misstag. De spelade helt fläckfritt, precis så som Hjalmarson inte vill spela och mjukt och fint. Typiskt för Åby som var så nära i andra matchen, säger experten för dagen i Padel-Televisions sändning, Amanda Girdo. Girdo som tidigare var med och vann en komfortabel seger med sitt Padel Crew med 24-6 i game för sitt Padel Crew mot Göteborgs-laget GLTK. 

Calle Knutsson om varför de vann:

— Jag tycker vi har haft en fantastisk lagstämning hela helgen. Det var så klart galet kul och lite nervöst att stänga matchen här på slutet, säger han i Padel-Televisions sändning. 

Douglas Rutgersson fick frågan hur han ser på sin insats den här helgen. 

— Jag har gjort en bra insats, spelat väldigt bra och tappade bara ett set på hela helgen. Detta är nästan viktigare än vanliga SM, säger han.


ARKIV: Padel-Televisions kommentator Rickard Åberg tvingas fly ur bild när firandet drar i gång.

Den här artikeln handlar om: