WPT Mexico
Gemma Triay och Ale Salazar
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Salazar/Triay klara för fjärde raka WPT-finalen

ANNONS

Tre raka finaler har nu blivit fyra. På förhand var det inget fel på formen.
 I WPT Mexiko kunde Ale Salazar och Gemma Triay vinna semifinalen mot Marta Ortega/Bea Gonzalez med siffrorna 7-6, 7-5.

Paren hade mötts nio gånger denna säsong. Och statistiken talade sitt tydliga språk. Ale Salazar/Gemma Triay stod på sju segrar och Bea Gonzalez/Marta Ortega på två. Nu kan det läggas till den åttonde seger för Salazar/Triay. 

I andra set viftade Salazar på domarens uppmärksamhet för att få till en videogranskning, men hon blev nekad. Det beslutet ifrågasatte Viaplays expertkommentator Baharak Soleymani under sändningen.

— Vi trodde först i går att de inte använde videogranskning i Mexiko. Men sedan märkte vi under herrmatcherna att de började använda det. Det är märkligt att hon inte får den, säger Soleymani.

Det krävdes två jämna set för att plocka fram vinnarna från matchen.

Krävdes tiebreak

I första set blev ställningen 37-36 i vunna bollar till favör för Salazar/Triay. Det krävdes ett tiebreak där de till slut kunde vinna med 7-3.

Lika jämnt var andra set där matchen fortsatte på sitt inslagna spår. Paren turades om att vinna game för game. Spelet präglades mycket av Triays overhead-spel som Ortega/Gonzales hade svårt att hantera.  

— Det är en tydlig karaktär på matchen, det är så jämt. Det är underhållande och hög klass på spelet, säger Baharak Soleymanii i Viaplays sändning.

Under morgondagen väntar återigen final mot Ari Sanchez och Paula Josemaria. 


 


Arkiv: “När jag såg mamma spela padel ville jag också in på planen”.

Den här artikeln handlar om: