Bon Padel och Patric Persson (montage).
Foto: Patric Persson
Svensk Padel

Därför är inte padelprofilen delaktig i storhallen längre: “Mår mycket bättre nu”

ANNONS

I det senaste avsnittet av podcasten ”Padel med proffset och jag” med elitspelaren Simon Vasquez och padel-profilen Patric Persson, diskuterar duon det senaste inom, och runt omkring, padelvärlden. I slutet av avsnittet besvarar Patric Persson en fråga som han menar har varit väldigt vanlig på sistone — gällande hans inblandning i padelhallen Bon. 

— Det har varit en lång process, och man får egentligen välja sina ord, inleder Patric Persson i frågan. 

Den drygt 6 5000 kvadratmeter stora arenan Bon Padel, i Torslanda som stoltserar med totalt 20 banor, slog upp dörrarna i februari i år, där Patric Persson var en av delägarna. 

Genom sina sociala kanaler blev han ansiktet utåt för hallen och han har tagit med sina följare under resans gång, vid såväl byggnationen som efter öppning. Men på senaste tiden har hans närvaro i anläggningen blivit allt mindre frekvent och många av hans följare har ställt frågan — vad hände egentligen med Bon Padel?

— Den korta historian är egentligen att vi jobbade tillsammans under en längre period där jag var med i projektet och ritade på hur det skulle se ut och hur jag hade velat göra det hela. Och det slutade med att jag fick välja banorna, mattorna, takhöjden och det har blivit precis som jag ville. Och hallen blev fenomenal det måste jag säga, det finns liksom ingenting att klaga på, säger Persson i podcasten. 

Han fortsätter:

— Men det som man inte riktigt kan veta hur det ska bli, är det vardagliga: att jobba, vilka man ska jobba med, kulturen och allt sånt. Och efter att ha jobbat tillsammans ett halvår blev det lite så att de ville ha mig till någonting och jag ville göra något annat.

”Lämnade mitt heltidsjobb för att vara fri”

Persson berättar vidare och liknar situationen med en provanställning där han efter en tid insåg att han nog inte ville spendera all sin tid på plats i hallen och att han och de övriga ägarna möttes i det på ett bra sätt och kom fram till samma sak. 

— Det är verkligen ingenting som är annorlunda med hallen, den enda skillnaden är att jag inte är där. Ingen skugga över Bon, särskilt inte som branschen är nu, för vill man satsa på att driva en padelhall framgångsrikt krävs det oerhört mycket jobb och jag hade kanske behövt kliva ner på golvet och ta en roll som tränare eller i receptionen. Jag lämnade mitt heltidsjobb för att vara fri och det var inte riktigt det som det innebar för mig att vara på Bon, säger Persson. 

“Känner mig fri”

Friheten betyder mycket för Persson, särskilt i sitt arbete med sin Youtube-kanal, där han ofta är ute och besöker andra verksamheter, därför vill han inte känna sig låst och på så sätt inte kunna säga vad han vill med tanke på sitt uppdrag på Bon. 

— Nu när röken lagt sig något så tycker jag det är skönt. Jag mår mycket bättre och har mindre ångest och jag känner mig fri att göra och säga vad jag vill. Och jag önskar dem stort lycka till framöver, det är verkligen en ultimat hall även utan mig, avslutar Persson.


ARKIV: Padel på absolut högsta nivå, från WPT Buenos Aires Masters.

Den här artikeln handlar om: