Notification
Foto: Liljas foto.

Premiär för Juan Lebrons nya racketsamarbete med Babolat: ”Intresset stort”

Babolat, världens största rackettillverkare, har blivit synonymt med Juan Lebron. Nu fortsätter samarbetet med ett nytt uppdaterat exklusivt racket i serien Viper Juan Lebron. Produkten är framtagen i nära samarbete med världsettan.

— Det här är en ny egen kollektion dedikerad till honom. Vi har haft en nära dialog hela tiden med Lebron. Det är inte bara ett racket som man slänger i väskan utan den levereras även i en exklusiv premiumbox som man kan visa upp i bokhyllan, säger Ted Wickström, marknadsansvarig på Babolat.

Världsettan Juan Lebron har varit högst delaktig i processen med framtagandet — från starten vid ritbordet till den färdiga produkten. Han har bidragit med sina erfarenheter och önskemål och testat prototyperna när det väl varit dags.

”Intresset är stort så fort det släpps något nytt med Lebron”

— Det har varit ett trevligt samarbete. Han har varit väldigt noggrann med att varenda detalj ska bli bra eftersom han sätter sitt eget namn på det. Många spelare söker ju mer fart och kontroll i ett racket eftersom spelet blir alltmer snabbare och där känner vi att vi har lyckats, säger Wickström.

— Intresset är stort så fort det släpps något nytt med Juan Lebron. Det svåra har ju varit att hitta en tidpunkt att lansera eftersom spelschemat är tajt och att det ska finnas möjlighet att spela in sig med racket. Men nu är det dags, fortsätter han. 

Lebron gjorde premiär på banan med sitt nya racket i World Padel Tour-tävlingen i Buenos Aires förra helgen och resultatet lät inte vänta på sig. Han och Galan vann hela turneringen efter finalseger mot Fernando Belasteguin/Arturo Coello.

— Självklart var det en perfekt lansering att se Lebron gå in och vinna sin första turnering med sitt nya racket. Inte minst han själv var extra lycklig över att äntligen få visa upp racket och samtidigt nå hela vägen till titeln, berättar Wickström.

Detta har ändrats 

Till skillnad från Lebrons tidigare racket så har denna modells träffyta ett 40 procent tjockare karbonlager. Detta för att Juan själv sökte ett racket som var ännu styvare och ännu mer explosivt, allt för att få ytterligare fart i sina smashar.

För att sätta ännu mer spinn på bollen har racket designats med en ultrasträv yta. Lebrons önskan om att få ännu mer effekt på bollen i exempelvis kicksmashar och volleys resulterade i en träffyta med extra grovkornig sandpapperyta samt ett räfflat mönster.

En annan nyhet är möjligheten att kunna ta bort och byta handledsremmen på racketarna. Oavsett om du vill byta till en annan färg eller tvätta det för att fräscha till det så träs det på eller av på bara några sekunder.

Köp racket här. 


ARKIV: Läcker boll mellan Lebron/Galan mot Lima/Stupaczuk.