Sanyo Gutierrez
Foto: Johan Lilja.
World Padel Tour

Anledningen till Sanyos svaga form (?) — kritisk mot Siux: ”Varit jävligt missnöjd med dem”

ANNONS

I finalen av Malmös WPT sprang Sanyo Gutierrez ut och sprayade racketytan av sitt Siux-racket med 4on-spray vid ett sidbyte.
Greppet rönte en hel del uppmärksamhet i media.
I podcasten ”Padel med proffset och jag” berättar Simon Vasquez och Patric Persson om varför stjärnan tagit till sig metoden. 

— Han tog fram ett sandpapper och började skrubba bort den översta ytan, berättar Simon Vasquez i podden.

Många var det som höjde på ögonbrynen när Sanyo tog fram den svensktillverkade 4on-sprayen och började spraya sitt racket i ett sidbyte. Så sent som i somras valde Gutierrez att lämna sin tidigare racketleverantör Headsom han hade varit en del av i åtta år — för att i stället skriva på för Siux. 

— Han håller fortfarande på att utveckla sina racket, och han har varit jävligt missnöjd med dem. Han har inte varit så nöjd med ytskiktet och känt att ytan är väldigt hal, att den glider väldigt mycket, och att han inte får grepp om bollen, fortsätter Vasquez.

Han är en perfektionist

Efter att först ha testat sandpapper och insett att ytan blev bättre, testade han att börja spraya också, berättar Vasquez vidare. 

— Vi tränade en dag på hans padelakademi. Då tog han fram ett sandpapper och började skrubba bort den översta ytan. Eftersom han tyckte bollen gled för mycket.

Enligt Vasquez är Sanyo en spelare som inte lämnar något åt slumpen:

 — Han är en perfektionist, och han håller på att utveckla sitt racket. Eftersom banorna var väldigt nya och fräscha tyckte han nog att det behövdes spray i finalen. 

Viaplay kontrollerade med domaren

Under själva finalen gick Emil Ljungåker, reporter för Viaplay, fram till domaren och kontrollerade om det var okej att spraya sitt racket. Och enligt domaren ska det inte ha varit några problem. 

— Än så länge är det ok att spraya ytan. Vi får se hur det utvecklar sig, avslutar Patrik Persson. 

Sanyo Gutierrez och hans partner Agustin Tapia har haft en tung höst med varandra och inte alls nått de resultat de gjorde i början av säsongen. På de sju senaste WPT-turneringarna har paret bara varit i final i just Malmö. 


Foto: Otrolig boll i matchen Sanyo/Tapia mot Gil/Moyano.

Den här artikeln handlar om: