WPT BUENOS AIRES MASTER
Världsettorna tar sin tredje raka titel.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Världsettorna erövrar "La Rural" för första gången: "Han förtjänade den här titeln"

ANNONS

I den mytomspunna argentinska "Rural" inför en fullsatt arena visade världsettorna upp hela sitt register och vann finalen av WPT Buenos Aires Master mot Fernando Belasteguin och Arturo Coello.

Alejandro Galan och Juan Lebron ställdes mot Fernando Belasteguín och Arturo Coello i finalen av WPT Buenos Aires Master.

Världsettorna kom till matchen fulla av självförtroende — efter att inte ha tappat ett enda set under hela turneringen. Bela och Coello å andra sidan var ute efter segern för att på så sätt klättra upp till andraplatsen på 2022 års WPT-ranking.

Matchen inleddes med stort tålamod från båda par där de båda ville sätta sin prägel på spelet. Det var jämnt, men det var till slut världsettorna Galan/Lebron — som efter att ha överlevt tre setbollar från sina motståndare — segrade i tiebreak och tog det första setet.

“Han förtjänade vinsten” 

Självförtroendet av att ha fått fördel ledde till att Lebron och Galan kände sig mer bekväma på planen. Det spanska paret visade upp all sin talang och tog hem matchen med 7-6, 6-2, efter en timme och tjugofyra minuters spel.

"Jag är väldigt glad över att Juan vann den här titeln. Det här är en riktigt viktig turnering och han förtjänade vinsten", sa Ale Galan efter matchen.

Inför över 3 000 argentinska fans besegrade alltså Lebron och Galan, Coello och “Kung Bela” på sin hemmaborg och säkrade deras tredje titel i rad — och den första någonsin i Buenos Aires.

Paret kommer att vara tillbaka i hetluften redan nästa vecka, när de tar sig an Mexico Open, som är den sista turneringen för den ordinarie säsongen på World Padel Tour.


ARKIV: Spektakulär poäng i La Rural på Buenos Aires WPT. 

Den här artikeln handlar om: