Ale Galan med ett sanslöst konstslag.
Foto: Viaplay
World Padel Tour

Ale Galans sanslösa reflexer förbluffade hela arenan

ANNONS

World Padel Tour Master i Buenos Aires är känt för att vara ett av de mest uppskattade stoppen på världstouren då underhållningsnivån och stämningen i den argentinska huvudstaden oftast är väldigt hög. Så även i år — under en av kvartsfinalerna bjöd superstjärnan Ale Galan på ett konststycke som fick både publik och spelare att häpna. 

Nej men sluta nu, vad var det som hände precis?, utbrast Viaplays expertkommentator tillika svenska elitspelaren Baharak Soleymani om konstslaget. 

Kvartsfinalen mellan Ale Galan/Juan Lebron och Paquito Navarro/Mike Yanguas som spelades sent på fredagskvällen, var på förhand en upphaussad match då spelarna tillhör den absoluta toppen av världsspelarna och är kända för att kunna leverera storslagen padel. 

Och få blev nog besvikna efter den föreställning som rullades ut på centercourten på La Rural i Buenos Aires. 

Världsettans magiska reflexer

Matchen, som slutade med seger för världsettorna Juan Lebron och Ale Galan med 6-4, 6-4, innehöll en hel del high lights — där Ale Galans galna konstslag i inledningen av första set ändå tog hem priset. 

— Vad gör du Ale Galan!?, var Viaplay-kommentatorn Simon Staflunds omedelbara reaktion på stjärnans prestation. Vilket det också såg ut som att Galans partner Juan Lebron tänkte utifrån hans förbluffade ansiktsuttryck. 

Se sekvensen i spelaren ovan. 

Ännu ett hett möte väntar för världsettorna i semifinalen då de ställs mot hemmasönerna Juan Tello och Federico Chingotto som utan tvekan kommer få ett rejält stöd av den karismatiska publiken i Buenos Aires. 

Den matchen spelas som andra match efter att en segrare i första semifinalen mellan Fernando Belasteguín/Arturo Coello och Martin Di Nenno/Jorge Nieto korats — även den en hett möte.


 ARKIV: Se avsnitt ett av Wilson-samarbetet ”Proffsdrömmar”

 

 

Den här artikeln handlar om: