Thomas Johansson, före detta General Manager för ATP.
Foto: PadelDirekt
Internationell padel

Thomas Johansson: "Tennisen hade haft mycket att erbjuda"

ANNONS

Internationella Tennisförbundets (ITF) årliga aktiemöte tidigare i veckan fick stor uppmärksamhet då en av huvudpunkterna var röstning angående att bli ett styrande organ över padelsporten. Förslaget fick inte den majoritet på minst två tredjedelar som behövdes. Men trots det har förslaget väckt reaktioner.

— Det här är inte konstigt i min värld. Runt om i världen ligger redan padel under respektive tennisförbund på flera ställen. Tennisen hade haft mycket att erbjuda vad gäller struktur, ekonomisk hjälp och tillträde till de stora arenorna i världen, säger Thomas Johansson före detta tennisspelare och General Manager för APT-touren, till PadelDirekt. 

Förslaget möttes av hård kritik både från spelarfacket PPA, med ordförande Ale Galan i spetsen, men även Internationella padelförbundet (FIP), det globalt styrande organet sedan 1991, lämnade in ett ärende mot ITF till CAS (Idrottens skiljedomstol).

Spelarfacket var tydliga med sin kritik i ett brev som framfördes: 

"Vi finner det ännu märkligare att ni försöker göra detta utan att på något sätt respektera spelarna, våra idrottare — sportens hjärta. Det måste sägas att ett sådant förbiseende inte bara visar att ni försöker driva igenom ett övertagande i smyg, utan också att ni visar en oerhörd brist på respekt för spelarna."

Thomas Johansson förklarar varför det väcker så starka känslor inom padelsporten: 

— Padeln vill forma sin egna väg och ha sin egna identitet. Man vill inte vara en lillebror. Det är en otrolig fin sport, men avsaknaden på struktur är den just nu största utmaningen för sporten. 

Förändringar behövs för framtiden

Till sist siar Thomas Johansson om framtiden för sporten och han har en tydlig åsikt i vad som behöver bli bättre:

— Det kommer inte funka med den här röran med tre olika världstourer där ingen har lust att prata med varandra. Samtal måste föras. Tyvärr finns det för många privata intressen i sporten. Jag tror verkligen tennisen hade kunnat erbjuda saker här, avslutar Thomas Johansson.


ARKIV: Världsettorna Juan Lebron och Ale Galan tar hem WPT-titeln i Malmö efter den fantastiska blocken.

 



 

Du kanske även vill läsa:
ITF:s försök att överta styret av padel stoppat — FIP: "En seger för idrotten"
Plus ITF:s försök att överta styret av padel stoppat — FIP: "En seger för idrotten"
Spelarförbundet attackerar ITF: "Noll respekt mot spelarna"
Plus Spelarförbundet attackerar ITF: "Noll respekt mot spelarna"
Den här artikeln handlar om: