WPT Malmö
Ale Salazar och Gemma Triay.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Salazar/Triay historiska efter titeln — slår nytt WPT-rekord: ”Fantastisk turnering”

ANNONS

Gemma Triay och Ale Salazar besegrade världsettorna Ari Sanchez och Paula Josemaria i finalen av WPT Malmö Open och tog sin tredje raka titel.
Siffrorna skrevs till 6-4, 7-5 i en välspelad final där lite mer marginaler tillhörde Triay/Salazar.

I finalen av WPT Malmo Open ställdes de två bästa paren på rankingen mot varandra, i en extremt viktig match för 2022 års rankingrace. Ale Salazar och Gemma Triay var ute efter sin tredje raka titel, medan Ariana Sanchez och Paula Josemaria ville återfå en vinnande känsla för att kunna utöka sitt försprång mot sina närmaste rivaler i rankingen.

Båda lagen inledde på en hög nivå men Salazar och Triay, med sitt aggressiva och precisa spel, drog det längsta strået och bröt, när det betydde som mest, fram till 5-4 och servade sedan hem första set.

Men världsettorna mobiliserade och gick urstarkt fram till 3-0 i andra set. Men detta var en svängig match och så fort momentum återigen skiftade, skiftade det också rejält. Salazar/Triay, något bättre och stabilare för dagen, lyckades vända både 0-3-underläge och 3-5-underläge och vinna matchen. Parets tredje raka titel och tionde totalt i år — nytt rekord på WPT, enligt Viaplay.

— Jag är väldigt glad för det men vi har mer också fler turneringar nu. Nu ska vi bara fortsätta, säger Gemma Triay till Viaplay.

Ale Salazar och Gemma Triays hade en riktig supervecka. Förra söndagen tog de VM-guld med Spanien och en vecka stod de som segrare av WPT Malmö Open.
— Vi har båda haft en fantastisk turnering och kampen om förstaplatsen är glödhet. Det är två turneringar kvar och vi kommer inte att sluta tro på att vi kan klara det", säger Ale Salazar efter matchen.

Efter att ha vunnit sin tionde titel för säsongen - ett WPT-rekord - minskar Salazar och Triay gapet till Josemaria/Sanchez till mindre än 600 poäng, med två turneringar kvar att spela.

Nästa turneringen inleds den 22 november, med Mexico Open, innan säsongen avslutas med Barcelonas Mastersfinal den 14 december. 


ARKIV: Extraordinär boll i Malmö. 

Den här artikeln handlar om: