Genrebild
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

WAP-bossen: "2000 banor behöver försvinna"

ANNONS

Hittills i år har 70 padelhallar stängts ner och gått i konkurs. 40 hallar av dem tillhör giganterna We Are Padel och PDL/Padelunited. Nu kommer röster om att det behövs ännu färre hallar.

— När det fanns 3000 banor mådde vi väldigt bra och hade lönsamhet. Så jag tror det är någonstans där padelsverige behöver ligga för att ha en sund balans gällande antal banor, säger We are Padels ordförande och medgrundare Pontus Gustafsson till Radiosporten

Enligt svenska padelförbundet fanns det år 2020 1600 banor. Den siffran är 2022 uppe i 5000 banor. Det har medfört svårigheter med lönsamheten runt om i Padelsverige för företagen. Pontus Gustafsson förklarar mer:

 — Den stora anledningen är den enorma utvecklingen av antalet hallar, det är nästan en dubblering på kort tid. Detta tillsammans med den stigande inflationen och rusande elpriser. Därför har flera svårt med lönsamhet.

Trots det så tror han fortfarande på en ljus framtid för sporten:

— Som tur är spelas det fortfarande väldigt mycket padel. Det finns en viss nedgång men det ligger fortfarande på en hög nivå, avslutar Pontus Gustafsson. 
ARKIV: Bergamini i smärtor efter att ha blivit träffad bollen. 

 

Den här artikeln handlar om: