WPT Malmö
Martin Di Nenno och Paquito Navarro.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Paquito vann upphaussade mötet — besegrade ex-partern: ”Svårt att spela mot en vän”

ANNONS

Trots att de släppte fram sina motståndare från 5-1-ledning till 5-4-ledning i avgörande set lyckades till sist Paquito Navarro, nu på forehandsidan, tillsammans med Juan Tello bärga segern mot ex-partnern Martin Di Nenno och Coki Nieto. Siffrorna skrevs till 6-4, 1-6, 6-4.

— Det var en tuff match, det är svårt att spela mot en vän, säger Paquito Navarro i Viaplays sändning.

Det var definitivt dagens mest upphaussade match — den mellan de före detta kompanjonerna Paquito Navarro och Martin Di Nenno som nu i stället hade Juan Tello, och i Di Nennos fall, Coki Nieto vid sina sidor.

Till sist blev det Navarro/Tello som fick jubla och för första gången tillsammans gå till semifinal. De ändrade taktik i sista set, började lobba mer och högre, vilket gav resultat mot Nieto/Di Nenno som inte hade overhead-spelet för att lyckas.

Lyckades med taktiken

Taktiken gav en 5-1-ledning i tredje och avgörande set men efter några missar i avgörande lägen från framförallt Tello förbyttes det ganska snabbt i en mer fragil 5-4-ledning. Men vid den chansen att serva hem matchen tog dem den och lyckades vinna.

— Vi ville inte att de skulle känna sig bekväma, så vi ville spela högt och lobba på dem för att komma fram till nät. Vi ville spela vårt spel, inte deras, Paquito Navarro i Viaplays sändning.

Och hur var det då att spela mot sin före detta parter — i en ovan crossduell dessutom, undrar nog många.

— Det var en tuff match, det är svårt att spela mot en vän. Jag är väldigt glad nu att spela med Tello för han är ett djur. Och jag för mig kändes det bra på forehandsidan, jag känner mig mer och mer bekväm där.

”Det han visar upp stundtals är fantastiskt”

Ja, Navarro stod nog för sin allra bästa match på ”fel sida” och var säkerheten själv. Dessutom som så ofta med några riktiga läckerheter.

— Han gör bara sin andra turnering och det han visar upp stundtals är fantastiskt. Han har ju det här i sig. Jag är inte alls orolig att han ska kunna sköta en forehandsroll, säger experten Sofia Arvidsson.

Hon fortsätter:

— Det är väldigt kul att se dem när de har en bra dag, då är de väldigt underhållande och starkt att de kunde knyta ihop säcken här till slut. 


ARKIV: Bergamini får bollen på fel ställe. 

Den här artikeln handlar om: