Martin Di Nenno.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Di Nenno om olyckan som nästan kostade honom livet: "Jag återföddes”

ANNONS

Martin Di Nenno är femma på världsrankingen och vann nyligen VM-guld med Argentina. Nu berättar stjärnan för AS Chile om olyckan för sju år sedan som kostade hans två vänner livet. 

— Jag återföddes vid 18 års ålder, säger Di Nenno till AS Chile

Det har gått nästan sju år sedan Martin Di Nenno var inblandad i bilolyckan som resulterade i att han låg på intensivvårdsavdelningen i tio dagar och förlorade två nära vänner. En av dem var en annan padelspelare — den begåvade argentinaren Elias Estrella.

Han berättar nu för AS Chile om olyckan och hur den påverkade honom.

— Olyckan hjälpte mig på många sätt att växa. Den formade mig till den jag är i dag: en mer självuppoffrande och hårt arbetande person. Jag led mycket, men samtidigt är jag tacksam över att jag tvingades  gå igenom det. 

Han fortsätter:

— Allt som kom efteråt, alla de personliga och familjemässiga förbättringarna, hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag njuter av allt jag gör i mitt liv.

Tidigare har han i en intervju med argentinska Olé berättat att läkarna sa till hans föräldrar att han aldrig skulle kunna spela padel igen.

"Det var min dröm att återvända"

Ändå stod han fem år senare som vinnare av sin första World Padel Tour-tävling när han tillsammans med Paquito Navarro vann Barcelona Master 2021.

— Det första jag sa till mina föräldrar efter olyckan var att jag ville spela igen, även om läkarna hade sagt att det inte skulle vara möjligt. Vad ska man säga om det i dag, med titlarna och ett världsmästerskap i bagaget?

Den nyblivna VM-guldmedaljören är en av världens bästa padelspelare på forehandpositionen. Han beslutade nyligen att avsluta sitt partnerskap med Paquito Navarro, och den här veckan ska han och hans nya partner Coki Nieto försöka vinna WPT-tävlingen i Malmö, Sverige. I sextondelsfinalen besegrades Victor Ruiz/Lukas Bergamini med 6-2, 6-3. 

— Det var min dröm att återvända, men jag trodde aldrig att jag skulle vinna ett världsmästerskap, World Padel Tour eller Premier Padel. Allt som hänt mig under de här åren är en dröm och jag njuter av det, säger han i intervjun.


ARKIV: Albin Olsson med fantastisk bajada. 

Den här artikeln handlar om: