WPT Malmö
Amanda Girdo och Sara Ruiz i Malmö Arena. .
Foto: BIldbyrån
World Padel Tour

Amanda Girdo/Sara Ruiz utslagna ur Malmös WPT

ANNONS

Amanda Girdo hade tilldelats wild card till Malmös WPT-turnering. Tillsammans med Sara Ruiz tog de sig an franska Alix Collombon och spanska Jessica Castello, som vann enkelt. Girdo/Ruiz kom inte upp i nivå och föll med siffrorna 3-6, 1-6. 

En av Sveriges största stjärnor Amanda Girdo och spanska Sara Ruiz, rankad 55 på WPT och ett välbekant ansikte i SPT-sammanhang, fick varsin direktbiljett till huvudrundan i Malmös WPT. 

Men det blev en kortvarig sejour i Malmö när de förlorade klart mot Alix Collombon och Jessica Castello — i en match som kantades av många enkla misstag.

Slarvfelen började direkt från Amanda Girdo och Sara Ruiz i första set. Enkla misstag framförallt i servereturer gjorde att det blev väldigt korta bollar inledningsvis. 

— Sådana misstag blir kostsamma i dessa sammanhang, där du blir straffad direkt av detta motstånd, säger Viaplays kommentator Bobby Seger. 

Men det var inte bara Girdo/Ruiz som hade svårt att komma in i matchen på Malmö Arena. Även Collombon/Costello verkade frustrerade och till synes missnöjda med sitt eget spel.

”En otroligt hög högstanivå”

Girdo fortsatte trots några enkla missar inledningsvis att våga att gå för rätt slag, vilket hedrar henne, men tyvärr satt de inte alltid som de skulle — samtidigt som motståndarna hittade tillbaka till sitt spel allt mer. 

— Amanda har en otroligt hög högstanivå, så hon måste försöka skaka av sig de enkla misstagen, säger expertkommentator Andreas Pålsson som tidigare tränat Amanda Girdo. 

Girdo/Ruiz som aldrig tidigare spelat tillsammans hade av förklarliga skäl stundtals svårt med att hitta balansen mellan varandra. Och efter att Collombon/Costello kunde bryta Girdo/Ruiz serve vid ställning 4-3 gick det kvickt undan och de kunde ta hem första set med 6-3.

“Man har dåliga dagar på jobbet ibland”

Även andra set inleddes med fler enkla misstag, både från Girdo och Ruiz och de blev brutna direkt. Och det var tyvärr en matchbild som inte skulle ändras. Båda lag stod för slarvigt spel och även om Girdo stundtals hittade fina slag som fick publiken i Malmö att jubla, var det aldrig nära att bli match av det hela. 

— Varken Amanda Girdo eller Sara Ruiz kommer vara särskilt nöjda med sin insats tror jag, men så är det ibland. Man har dåliga dagar på jobbet och det handlar om hur man tar sig vidare från detta, sammanfattade Viaplays expert Andreas Pålsson det hela.

Näst på tur bland de svenskar som tilldelats wild card är Albin Olsson som tillsammans med Martin Pineiro tar sig an världsparet Jon Sanz (21) / Lucas Campagnolo (17).


ARKIV: Bergamini vrider sig av smärta när bollen träffar olyckligt under World Padel Tour i Malmö. 

 

 


 

Den här artikeln handlar om: