Notification
Urban Johansson, tävlingsledare SPO, bollar tillsammans med Simon Vasquez.
Foto: Bildbyrån

WPT Malmö är i gång — Red Bull nya partners

Om du befinner dig i Skåne just nu och har känt av en härlig förväntan i luften de senaste dagarna så är chansen stor att vibrationerna inför den stora padel-festen i Malmö har nått dig. 
I dag inleds nämligen årets upplaga av Areco Malmö Padel Open. Tävlingsledare Urban Johansson ser fram emot att upprepa succén från förra året. 

— Det är alltid svårt att se in i framtiden, men för att citera den gode Ingemar Stenmark: Ju mer man tränar desto mer tur har man. Vi har ju arrangerat denna tävling en gång tidigare i Malmö och allt känns bra utefter ett produktions-avseende inför årets upplaga, säger Urban Johansson, tävlingsledare för Swedish Padel Open

Ja, förra årets upplaga av Areco Malmö Padel Open var en succé, både sett till antalet åskådare och vad det gäller matchunderhållning. Eventet har inom branschen benämnts som kanske det bästa stoppet på World Padel Tour förra året, och en sammanlagd publik på 25 000. 

— Ja, vi vill komma upp i samma åskådarantal som förra året och siktar på 20- 25 000 besökare under helgen. Det är mycket att leva upp till, men samtidigt har antalet utövare och licensierade spelare fördubblats sedan förra året, så vi hoppas det ska avspeglas, fortsätter Johansson. 

Urban Johansson (t.v.) och Nicklas Persson (t.h.) från SPO, tillsammans med padelstjärnorna Gemma Triay, Juan Lebrón & Simon Vasquez. (Foto: Bildbyrån)

Flera spännande samarbetspartners

Urban Johansson vill lyfta fram den betydelse SPO:s sponsorer har för ett lyckat arrangemang. 

En nyhet är att det spanska märket Varlion kliver in som ny racketpartner 2022 & 2023 för World Padel Tour-turneringarna i Sverige.  

— Varlion är vårt största avtal som även sträcker sig över nästa år, vilket är jätteroligt. Vi är mycket stolta över att kunna presentera detta partnerskap. Att arbeta med ett varumärke med en sådan erfarenhet, kultur och omsorg om kvalitet gör oss tacksamma, säger Johansson. 

Varlion är känt över hela världen som en kvalitetsracketproducent med många års erfarenhet inom padel. Inför Malmös WPT har Varlion designat ett exklusivt racket, tänkt att tilltala spelare som letar efter både kontroll och kraft i sitt spel. 

Spanjoren Mike Yanguas, som spelat flertalet tävlingar i Sverige och räknas som en av de stora framtidsnamnen inom världspadeln är deras största affischnamn och självklart kommer han vara på plats i Malmö. 

Energidrycksjätten kliver in i turneringen 

Ytterligare en nyhet för i år är att jätten Red Bull kliver in som samarbetspartner till Swedish Padel Open. 

— Vi har en bra mix med nationella och internationella partners. Och det är så klart mycket kul att etablerade varumärken som Red Bull smugit sig in i padeln och även kommer synas i Malmö Arena, säger Johansson. 

Även Slazenger och Bokadirekt är två nya sponsorer till Swedish Padel Open. De gör sällskap med Addpro —  ett sponsorsamarbete som varit intakt ända sedan den första turneringen i Båstad 2018. Addpro är därmed den enda nationella sponsorn som varit med i Swedish Padel Opens samtliga turneringar. Därutöver kommer huvudsponsorn Areco så klart också synas i arenan.

På tal om Malmö Arena så menar Johansson att det är en ynnest att arbeta där. Men vad är det som gör den så speciell?

— Det är en väldigt modern arena där den stora styrkan är att publiken kommer oerhört nära scenen, oavsett var på läktaren man befinner sig. Detta tack vare den branta konstruktionen som gör arenan perfekt för live-idrott så som padel, säger Johansson. 

Fortfarande en sport som växer 

Även om begreppet “padel-död” ligger över sporten som en våt filt just nu oroas Swedish Padel Opens tävlingsledare inte nämnvärt över att själva intresset till sporten påverkats negativt av det.

— Det är klart att det påverkar branschen i stort, men denna överetablering som vi ser just nu får ändå beskrivas som ett relativt lokalt fenomen. Padel som sport växer fortfarande rekordsnabbt, både nationellt och internationellt. 

I skrivande stund har omkring 15 000 biljetter sålts till Areco Malmö Padel Open 2022 och Johansson hoppas på ett par tusen till inom de närmsta tio dagarna. 

— Det är något vi tror vi kan lyckas med. Intresset för padel i Skåne är stort och vi jobbar just nu med kampanjer från Göteborgsområdet nedåt ända till Köpenhamn. Padel är djupt rotat i Skåne, här byggdes den första padelbanan och det har spelats väldigt mycket padel här. 

Lokala förmågor lockar

Ytterligare ett bevis på det är att tre av fyra wild cards som delats ut till turneringen har sina rötter eller nuvarande hemort i Skåne i form av Daniel Windahl, Amanda Girdo och Albin Olsson. 

— Jag hoppas på att det lockar extra mycket att komma att heja fram våra lokala förmågor, framförallt för ungdomar i trakten som satsar på padel kan komma och se sina förebilder spela under onsdagen, säger Johansson. 

Utöver de svenska hoppen där även Baharak Soleymani tilldelats wild card kommer flera nya konstellationer inom världspadeln spela tillsammans i Malmö.

— Nyhetens behag lockar så klart och det ska bli jätteroligt att se nya samarbeten. Vi hoppas kunna få till den elektriska stämning som var under semifinalen i Malmö i fjol, men även den fantastiska underhållning som visades upp under Swedish Padel Open i Avicii Arena i Stockholm tidigare i höst, säger Johansson. 

Avslutningsvis säger tävlingsledare Urban Johansson så här inför vad som komma skall:

— Jag ser fram emot en kul padelvecka i Malmö där vi kan visa upp den här fina sporten. Att den lever och frodas och faktiskt fortfarande är den snabbast växande idrotten av en anledning. 


ARKIV: Alejandro Galan och Juan Lebron — vinnare av Swedish Padel Open 2022 på Avicii Arena.

Du kanske även vill läsa:
Först till kvarn: Köp PD Plus — få biljetter till Malmös WPT
Först till kvarn: Köp PD Plus — få biljetter till Malmös WPT
Följ svenskarna i Malmös WPT — Resultat och spelschema
Följ svenskarna i Malmös WPT — Resultat och spelschema