WPT-kval Skurup
Ignacio Piotto & Simon Vasquez & Andréas Johansson.
Foto: Padel-Television.
World Padel Tour

Vasquez/Piotto vinner ny långkörare — vidare i Skurup

ANNONS

Sista av alla var det till slut Simon Vasquez och hans nya parter Ignacio Piotto som fick skrika ut sin glädje på Malmös World Padel Tour-kval som spelas i Skurup.
Efter två timmar och femton minuter kunde Piotti kicka ut en av flera smashar och siffrorna kunde skrivas in till 6-7, 6-3, 6-3, mot Adrian Rodriguez (145) /Jose Matea (228). 

— Otroligt skönt, vi mötte en forehandspelare som är ganska ökänd. Han spelar bara i Valencia och det visade sig att han inte missade en boll. Det var en match vi fick kriga hem, det var en tuff start men skönt slut, säger Simon Vasquez. 

Vasquez och Piotto har sedan starten av deras samarbete haft för vana att hamna i lång matcher — så också den här gången. Matchen mot Adrian Rodriguez (145) /Jose Matea (228), pågick i två timmar och femton minuter. 

— Det var svårt att hitta spelet. Backhandkillen, en ung kille var inne och fiskade hela tiden, så vi började med volymen på forehand-killen och det kändes som att vi spelade bra men fick inte med oss bollarna.

”Lyckades vi hitta spelet”

Grunden till vändningen kom i andra set. Ett jämnt set men där Vasquez/Piotto hela tiden lyckades vinna de viktiga bollarna. Fem av fem Golden Points hamnade hos det svensk-argentinska paret. 

— Jag är otroligt glad att spela här på Simons hemmaplan, med mycket publik och mycket stöd. Det var en tuff match där jag blev lite överraskad och aldrig riktigt lyckades hitta mitt spel. Men till sist lyckades vi hitta spelet tillsammans, säger Ignacio Piotto.

I tredje var momentum för det mesta hos Vasquez/Piotto. Piotto hittade spelet och slog många vinnande slag med en kick bakifrån baslinjen som ofta hamnade utanför banan (utan utspring). De bröt fram till 5-3 och kunde sedan serva hem matchen till 6-3. 


ARKIV: Stupa sparkar bollen mot publiken i frustration. 

Den här artikeln handlar om: