Alejandra Salazar och Gemma Triay
Foto: FIP
VM 2022

Stjärnan i tårar efter femte VM-guldet: ”Så lycklig”

ANNONS

Det var ingen skräll på att just Argentina och Spanien skulle göra upp i damernas VM-final i Dubai. Giganterna i padelvärlden. 
Världstvårna Gemma Triay och Ale Salazar var de som fick avgöra 6-1, 6-1, i den andra matchen mot Julieta Bidahorria/Virginia Riera. 



Det var världsstjärnorna Alejandra Salazar och Gemma Triay som fixade segern till Spanien. I den andra matchen besegrade de 
Julieta Bidahorria (35)/ Virginia Riera (7) med klara 6-1, 6-2.  Segern innebär också det femte guldet för Alejandra Salazar.
Tidigare hade världsettorna Paula Josemaria och Ariana Sanches  tagit hem första vinsten mot Delfina Brea och Aranzazu Osoro. 

Det var världsstjärnans Ale Salazars femte guld och hon hejades på av sina yngre lagkamrater som skrek: ”Ale”, ”Ale”, ”Ale”. 

— Jag känner mig så lycklig och känslosam, sa Ale innan hon brast ut i grått.

Försvarade VM-guldet

Världsstjärnan har förhoppningar om att fortsätta i landslaget:

— Det har varit en fantastisk vecka och jag hoppas få fortsätta även över nästa VM, avslutar hon. 

Den första matchen blev betydligt jämnare där där Argentinas Delfi Brea och Aranza Osoro verkligen störde de spanska världsettorna Paula Josemaria/Ari Sanches. Men de spanska paret kunde till sist vinna 7-6, 6-4, efter att ha hämtat upp 2-4-underläge i andra set. 

Segern innebär det att Spanien försvarade guldet från förra året.




VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 


ARKIV: Ale Salazar i tårar efter femte VM-guldet. 


 

Den här artikeln handlar om: