Matchboll för Argentina mot Spanien i VM-finalen.
Foto: FIP
VM 2022

TV: Efter giganternas kamp — guld till Argentinas herrar

ANNONS

Argentina har fått revansch för silvret från förra VM 2021 . Den här gången kunde de trycka tillbaka Spanien med vinst i 2-1 i matcher.
Och detta efter en riktig långrysare.

— Jag är så lycklig och stolt för padeln i Argentina. Vi är ett lag som representerar alla delar av landet, sa en märkbart rörd Fernando Belasteguin i segerintervjun efter matchen. 

I år var det Argentinas tur att lyfta bucklan.
Och vilken match det blev. Det var en stor skål med padelgodis som serverades under smått ofattbara sex timmars spel. Den innehöll allt — otaliga smashar, blåtiror, världsstjärnor och böljande spel fram och tillbaka. 

Matchhjältar blev den evigt unge Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez efter att ha slagit in matchbollen efter den tre timmar långa sista matchen. 

— Vi är ett väldigt bra lag. Jag känner tacksamhet för alla som trott på mig. Jag och Bela är veteraner men vi känner mycket fortfarande för sporten och framförallt för vårt land, sa Sanyo Gutierrez i segerintervjun. 

Splittade på världsettorna

Spaniens strategi var på förhand att dela på världsettorna Juan Lebron och Ale Galan för att få ut det bästa av deras trupp över tre matcher.

I första matchen fick Lebron förtroendet med Francisco Navarro mot Augustin Tapia/ Federico Chingotto . Efter hela två timmar och 43 minuter kunde spanjorerna vinna med siffrorna 3-6, 7-5, 6-3.

Efter första matchen förklarade Paquito Navaroo i segerintervjun vad som hände under första set:
— Det är klart att det finns nervositet inblandat i så här stora matcher.  Men sedan lyckades vi hitta lugnet och spela bättre. 

Blåtira på grund av stolpe

I andraset fick spelet avbrytas då Augustin Tapia sprang in i en stolpe och fick en stor blåtira under ögat. Efter lite omplåstring med ispåsar kom han tillbaks ut för spel.  
Även Juan Lebron hade känningar, låret i hans fall ,vilket gjorde att han behövde lindas om. 

Matchen efter visade Argentina att de inte hade gett upp hoppet. Martin Di Nenno och Framco Stupaczuk tryckte tillbaks spanjorerna och styrde och ställde första set. Och vann med 6-3, I andra hade Stupa svårt med smasharna, flera gick i nät. Därför testade Ale Galan tydligt att slå lobbar mot Stupa. 
I protokollet skrevs 6-2 in i andra och därför set- och match vinst för Argentina.

Efter matchen fick Bela frågan om det var hans sista VM:

— Jag vet inte. Det är inte så långt kvar på min karriär. Men jag känner mig lugn för det kommer så många unga spelare som imponerar. Men nu ska vi bara njuta för vi är världsmästare, sa Fernando Belasteguin avslutningsvis.


VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 


ARKIV: Lebron och Navarro smashar mot Argentina.

Den här artikeln handlar om: