VM DUBAI
Sverige besegrade Tyskland.
Foto: Svenska Padelförbundet
VM 2022

Enkel vinst mot Tyskland — Sverige kan bli femma

ANNONS

Sverige besegrade Tyskland utan några svårigheter i den första placeringsmatchen. Det innebär att Sverige nu rusar mot en suverän femte- eller sjätteplats i världsmästerskapet. 

Efter en klar förlust mot ett sylvasst Argentina i gårdagens kvartsfinal väntade Tyskland i en mellanmatch för de svenska damerna: Vinst i matchen innebar chans om platserna 5-6, förlust i densamma och Sverige skulle spela om placeringarna 7-8. 

Det blev det förstnämnda efter ännu en fullträff. Sverige vann de inledande två matcherna i två raka set och den sista och tredje matchen spelades aldrig. 

Först ut i fredagens match var Carolina Navarro Björk — men istället för radarpartner Amanda Girdo från tidigare uppställningar valde förbundskapten Mari Andersson att ställa upp med Sandra Örtevall bredvid svenska landslagets egna Roger Federer.   

Det var en lyckad kombination och som väntat hade tyska Milla Blaschke och Luciana Renic inte särskilt mycket att sätta emot. Matchen slutade 6-2, 6-2. 

Amanda Girdo fick istället kliva in i match två, tillsammans med Ajla Behram fortsatte de i samma bana som sina lagkamrater och besegrade Denise Höfer och Victoria Kurz i två raka set med siffrorna 6-2, 6-4. 

Chans på femteplats

Härnäst väntar en sista utmaning för de svenska damerna — en sista match som bestämmer om Sverige åker hem från Dubai som världens femte bästa eller sjätte bästa nation. Antingen Portugal eller Frankrike kommer utmana Sverige om den slutgiltiga placeringen.

Oavsett utfall är det ett oerhört lyckat mästerskap för svensk del. 


VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 


ARKIV: Argentinska stjärnan tappar humöret och sparkar i väg en boll rakt in i WPT-publiken. 

 

 

Den här artikeln handlar om: