Daniel Windahl.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Windahl/Solano utslagna — förlust mot ex-partnern i WPT Torrent

ANNONS

Daniel Windahl och Jose Solano fick kliva rakt in huvudrundan i WPT-challengern i Torrent. Tyvärr tog det stopp direkt. Solanos expartner Juanlu Esbri och Eduardo Alonso blev för svåra. Spanjorerna vann i två raka set. Matchen slutade 7-6, 7-5.  

Parallellt med världsmästerskapen i padel i Dubai pågår fler tävlingar. I Torrent i Spanien är WPT:s challenger i full gång. 

Daniel Windahl och Jose Solano behövde inte gå igenom ett kval för att spela i huvudrundan, efter bra resultat i ryggen blev första matchen kvällens sextondelsfinal i Challenger-turneringen i Torrent.

Men det blev också den enda. På andra sidan stod Eduardo Alonso, rankad 46 i världen, och Juanlu Esbri (47) och satte stopp för vidare avancemang för den svensk-spanska duon. Alonso/Esbri är ett bekant par för Windahl/Solano, som senast mötte paret under WPT-kvalet i Cascais i Portugal i September. Även då blev det förlust. 

Kämpade i kapp — men det räckte inte

Första set blev så jämnt det kan bli, där paren turades om att vara i förarsätet. Esbri/Alonso bröt tidigt Windahls serve och kunde därefter gå upp i en ledning med 3-1. Men Windahl/Solano visade vilja och styrka och lyckades fixa ett tiebreak, där de unga spanjorerna dock till slut tog hem det.

Andra set startade tufft för Windahl/Solano. Tjugoåringarna från Spanien kunde rida på sin tiebreak-vinst och trummade på och gick snabbt upp i en 3-0-ledning. Även om Windahl/Solano inte gav upp och faktiskt återigen lyckades äta i kapp avståndet och kvitterade till ställningen 4-4, var det inte deras dag i dag. 

Esbri/Alonso fortsätter gäcka Windahl/Solano och kunde till sist vinna matchen med 7-6, 7-5. 

Därmed är samtliga svenska spelare utslagna ur World Padel Tour i Torrent. Nästa stopp för världstouren blir på hemmaplan i Sverige och Malmös WPT. Kvalspelet startar på söndag och hela 39 svenskar finns anmälda.


ARKIV: Publiken är i extas efter den otroliga bollen på Menorcas WPT.

Du kanske även vill läsa:
Följ svenskarna i WPT — Windahl rätt in i huvudturneringen
Följ svenskarna i WPT — Windahl rätt in i huvudturneringen
Se reprisen Sverige mot Brasilien Den här artikeln handlar om: