VM Dubai
Åsa Eriksson Krüeger & Ida Jarlskog.
Foto: Svenska Padelförbundet.
VM 2022

Sverige utslaget ur VM efter jätterysare: ”Ett set från att bli etta”

ANNONS

Efter en riktig långkörare föll till sist Sverige med 2-1 i matcher mot Brasilien i den sista och avgörande gruppspelsmatchen på VM i Dubai. 
Trots att tre lag, Sverige, Frankrike och Brasilien hamnade på nio poäng vardera är det Sverige som får packa väskorna och åka hem. 

”Frankrike vinner gruppen på bäst set-kvot och Brasilien blir tvåa på inbördes möten mot oss. Ett set från att bli etta i gruppen och få möta Belgien i kvarten”, skriver förbundets verksamhetschef Calle Åkesson i ett sms till PadelDirekt. 

Det är alltså så att i första hand räknas set-siffrorna och därför går Frankrike vidare. Men i andra hand räknas inbördes möten och då går Brasilien vidare gentemot Sverige. Ingen enkel matematik. 

”Reglerna säger att när Frankrike vinner gruppen så går man på inbördes för dom som är kvar”, fortsätter Åkesson.

Stark kväll för Jarlskog

Den sista och avgörande matchen förlorade Baharak Soleymani/Ajla Behram mot Raquel Piltcher/Alessandra Barros med 3-6, 3-6. En setvinst i den matchen hade alltså betytt att Sverige gått vidare men Sverige var aldrig riktigt nära i den matchen. 

Innan dess hade Ida Jarlskog och Åsa Eriksson Krüeger förlorat med 1-2 i set i en jämn match, 4-6, 6-3, 3-6. Där avgjordes allt på slutet när Sverige tappade serven fram till 3-5-underläge i en match som kunde gått hursomhelst. Ida Jarlskog var den spelare som anförde det svenska laget i den matchen när Eriksson Krüeger hade en tyngre dag.

Girdos/Navarro Björks tredje raka seger 

För Carolina Navarro Björk och Amanda Girdo gick det som det brukade i den här turneringen. Det blev tredje raka segern tillsammans, 6-4, 6-2, i matchen mot Fernanda Branchi (209 på FIP-rankingen)/Tatiana Sahagoff (209). De visade fortsatt fin form och bra spel tillsammans även om de kanske inte riktigt nådde den där höjden de visade upp mot Frankrike.

Girdo hade en lite tuffare match och bjöd, framförallt i början av matchen, på alldeles för mycket misstag — både i sin overhead men också defensivt. Men vad gjorde det när Carolina Navarro Björk stod på motsatt sida och gjorde sin kanske bästa match hittills i turneringen. Hon bjöd på fina passeringar, inbrytningar och bra overheads. 


VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 


ARKIV: Carolina Navarro med underbar stoppvolley

 

Den här artikeln handlar om: