Amanda Girdo och Carolina Navarro Björk
Foto: Svenska padelförbundet
VM 2022

Ny kross — Sverige stormar mot kvartsfinal: ”Kör över dem”

ANNONS

Tredje matchen och tillika tredje segern. Starten på VM i Dubai kan inte annat än att beskrivas som en succé. Matchen mot Paraguay kunde Sverige ta hem matchen enkelt. 

—  I första matchen kör vi över dem bara, säger Baharak Soleymani i en kommentar till PadelDirekt.

Förbundskapten Mari Anderssons lovade innan VM att Sverige skulle göra en bra insats. Det löftet har hon hållit än så länge. 

Tidigare i dag värmde de upp med en enkel seger mot Förenade Arabemiraten och sedan fortsatte de av bara farten under kvällen mot Paraguay.

Det var Baharak Soleymani och hennes partner Ajla Behram som blev hjältarna att kamma hem segern åt Sverige. I deras match nummer två vann de mot Camilla Acuna Veronica Cepede, i två raka set med 6-2, 6-2.

—  När jag och Ajla kommer in så blir vi stillastående. Det blev en snabb inbollning innan tyvärr. Men efter ett tag börjar vi trumma i gång med spelet. Till slut blir det en ganska enkel seger, säger Baharak Soleymani i en kommentar till PadelDirekt.

Matchen innan vann Carolina Navarro Björk och Amanda Girdo mot Laura Calderini/Elianne Matto med sifforna 6-1, 6-1. Den tillställningen var över på bara 45 minuter.

Kunde kosta på sig en grov miss

Matchen präglades av ett lugnt och behärskat spel av svenskorna som gjorde att det var aldrig något snack om saken. Navarro-Björk visade upp sin mångåriga erfarenhet och som par kompletterade de varandra bra.

Navarro kunde till och med kosta på sig en grov miss när en misslyckad smash flög högt över och utanför planen.

Den tredje och sista matchen, Åsa Eriksson Krüeger och Ida Jarlskog, mot Lorena Riquelme/Arianna Stagni pågår i skrivande stund.

Brasilien väntar i sista matchen

Tidigare har Smilla Lundgren förklarat för PadelDirekt att den fina sammanhållningen är en av anledningarna till succén:

— Det är väldigt bra stämning i laget. Alla är så taggade och peppande och vi hjälps åt och stöttar varandra hela tiden, sa hon efter morgonens match.

Nästa match, och även den sista i gruppen, spelas imorgon klockan 19:00 lokal tid och cirka 16:00 svensk tid, där Brasilien väntar som motståndare.

Brasilien besegrade Paraguay med 3-0, så en tuffare match är att vänta. 

— Vi siktar på första platsen. Och då måste vi vinna mot Brasilien. Det är en stor fördel att komma etta och få ett enklare motstånd i kvartsfinalen, avslutar Baharak Soleymani.

Uppdatering: Eftersom Frankrike slog Brasilien under kvällen lever gruppen i allra högsta grad. Sverige, Brasilien och Frankrike hamnar alla på nio poäng om Sverige förlorar i morgon mot Brasilien. 


VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 


ARKIV: Barre bjuder på åktur mot Frankrike. 

Foto: FIP Padel. 

Den här artikeln handlar om: