VM DUBAI
Foto: FIP & privat.
VM 2022

Flygande start för Sverige i padel-VM: "Det är väldigt bra stämning i laget"

ANNONS

Sverige har inlett världsmästerskapet i padel i Dubai på ett strålande vis. Seger i premiären mot Frankrike, det på förhand tuffaste motståndet i gruppen, följdes upp med en enkel seger mot Förenade Arabemiraten under morgonen. Smilla Lundgren berättar om hur det är att vara på plats i Dubai.

En del av framgångsreceptet stavas sammanhållning:

— Det är väldigt bra stämning i laget. Alla är så taggade och peppande och vi hjälps åt och stöttar varandra hela tiden, säger Smilla Lundgren till Padeldirekt. 

Lundgren gjorde sitt första framträdande på VM under morgontimmarna i Dubai när värdnationen Förenade Arabemiraten stod för motståndet. 

Tillsammans med Ida Jarlskog var de först ut i matchen och la ribban högt efter två snabba, raka blanka set. Detta trots att Jarlskog hade en tuff tresetare på nästan två timmar mot Frankrike i benen från kvällen innan. 

— Vi kom alla i säng sent i går på grund av Frankrike-matcherna, men det kändes bra att spela. Det är alltid kul att spela och speciellt för Sverige, säger Smilla Lundgren. 

Tredje match redan i eftermiddag

De två efterföljande matcherna fortsatte i samma bana som Jarlskog/Lundgren byggt upp i sin inledande fajt. Men motståndarna hade i ärlighetens namn inte någonting att sätta emot.

— Det var riktigt roligt att spela trots lägre motstånd, men så söta tjejer från Förenade Arabemiraten som kämpade på bra och jag är riktigt glad att de har ett tjejlag, fortsätter Smilla Lundgren. 

Nästa gruppspelsmatch för Sverige spelas redan i eftermiddag och då är det Paraguay som väntar. Det blir en intressant match och en på pappret betydligt tuffare sådan än morgonens motståndare. 

Paraguay vann sin premiärmatch i mästerskapet mot Förenade Arabemiraten med 3-0, där hemmanationen åtminstone fick med sig ett game. Men i sydamerikanernas andra match åkte de på förlust med 3-0 mot Brasilien.


VM-Bevakningen presenteras av RS. Med koden ”VM20” så får du nu 20 procent på RS´s produkter. 


ARKIV: Carolina Navarro med underbar stoppvolley i matchen mot Frankrike. 

Du kanske även vill läsa:
BETYG: Så bra presterade svenskarna mot Frankrike
Plus BETYG: Så bra presterade svenskarna mot Frankrike
Den här artikeln handlar om: