Franco Stupaczuk och Pablo Lima
Foto: Premier Padel
Premier Padel

Lima/Stupa tar ny titel — vinner elektrisk tretimmars-rysare: ”Jättelycklig”

ANNONS

Pablo Lima och Franco Stupaczuk har tryckt dit världsettorna Juan Lebron och Alejandro Galan. De krävdes tre set, sedan var skrällsegern i finalen av Premier Padel Egypten ett faktum. Det sydamerikanska paret besegrade världsettorna med 2-6, 7-6, 7-6.

— Jag är jättelycklig. Franco gjorde en jättebra match. Vi tog var på chanserna vi fick, det måste man när man möter ett så här bra motstånd. Jag vill även skicka en hälsning till mamma, sa Pablo Lima i segerintervjun efter finalen.

Och vilken match det blev. Det här är andra gången den här säsongen som Lima/Stupa vinner över världsettorna, den förra gången var i WPT French Open. 

På förhand hade det sydamerikanska paret en lättare gårdag eftersom det krävdes bara två set i deras semifinal. Galan/ Lebron fick sig en tuff genomkörare i tre set mot Fernando Belasteguín och Arturo Coello där de först låg under efter första men sedan kunde vända. 

— Man kan knappt tro att det är sant. Jag är väldigt känslosam och vill inte tänka på min familj som Pablo. Då börjar jag bara gråta. Det här är fantastiskt, säger Franco Stupazcuk i segerintervjun efter matchen. 

Ny energi från Stupa/Lima

Dock visade världsettorna inga tecken på trötthet efter gårdagen eftersom de direkt i första set tog tag i matchen och visade vilka som bestämde. Och tog en klar seger med 6-2. 

Men vad hände egentligen med Stupa/Lima i pausen efter första set, vad pratade tränaren om? För i andra set kom paret ut som helt nya spelare med mer energi, vilket också avspeglades i siffrorna. 

Setet präglades av långa bollor, hårda kicksmashar och brunra servar. Det var så jämt att tiebreak väntade där Lima/Stupa kunde till slut vinna med 7-4.

”Den stunden jag kommer minnas starkast”

I tredje set fortsatte matchen precis som i andra. Jämna bollar, fint spel och trevlig underhållning.  Återigen krävdes ett tiebreak för att skilja paren och där visade det sydamerikanska paret vilket par som var hetast för dagen.

— Den stunden jag kommer minnas starkast från turneringen är när sista bollen går in nu i finalen. Det var en fin stund, alla människor jublade, avslutar Franco Stupaczuki segerintervjun. 

Inte mycket till vila väntar för spelarna eftersom ett stundande Padel-VM i Dubai väntar 31 oktober till 5 november så det är bara att sätta sig på första bästa plan. 


TV: Läcker stoppvolley av Pablo Lima.

Foto: Premier Padel. 

Den här artikeln handlar om: