Hami Golestan/Oskar Govik.
Jim Ahlerup/Betsson
Svensk Padel

Golestan/Govik tog hem Betsson Padel Tour — vann sexsiffrig prissumma

ANNONS

Efter 16 hallkval och 4 regionsfinaler står det nu klart vilka som tar hem segern i Betsson Padel Tour 2022. På damsidan blev det förhandsfavoriterna Evelina Hennigor och Frida Bostrand från Malmö. På herrsidan blev det däremot en riktig skräll när Hami Golestan och Oskar Govik från Göteborg och Borås slog ut de skånska favoriterna.

Finalen som ägde rum i Bäckebol Arena i Göteborg avgjordes under söndagen och vinnarna gick hem med en prispeng på 100 000 kronor.

400 spelare, herrar och damer, från norr till söder har gjort upp om en halv miljon kronor i Betsson Padel Tour. Turneringen som startade i april är ett samarbete mellan Betsson, Studio Padel och PDL Padel United som tillsammans velat lansera Sveriges första rikstäckande amatörturnering.

Samtliga regionsfinaler sändes och kommenterades av Studio Padel och matcherna spelades på PDL Padel Uniteds olika banor runt om i landet.

Skräll i herrfinalen

På herrsidan ställdes Hami Golestan och Oskar Govik mot de skånska favoriterna Oscar Axelsson och Isak Arvidsson. Men ”Team GO”, som Golestan och Govik kallas, ville något annat och slog ut favoriterna med 6-4 och 6-3.

— Det är nog den bästa match jag någonsin spelat, och Oskar spelar som en gud, framför allt i försvaret, säger en glad Hami Golestan efter finalen.

I bronsmatchen som spelades tidigare på förmiddagen blev det vinst för region norr när Amanda Berglund och Hanna Widman från Piteå besegrade Ester Andersson och Martina Hellqvist från region väst (Lidköping/Borås) med 6-0, 6-2. På herrsidan vann stockholmarna Marios Dimakos och det före detta hockeyproffset Kristian Huselius som representerade region öst mot Johan Linnaeus och Andreas Hedlund (region norr – Falun/Borlänge) med 6-3, 6-3.

Foto: Jim Ahlerup/Betsson.

Damernas final blev en nagelbitare

Damfinalen blev en spännande historia som gick till tre set efter att Malin Nyberg och Amanda Moberg från region öst tog hem det första setet med 6-4. Även i det andra setet var Frida Bostrand och Evelina Hennigor illa ute, men lyckades ta sig tillbaka och vinna med 7-5. Energin följde med och de vann även tredje set tämligen enkelt med 6-1.

— Vi kom inte alls in i matchen i början och lyckades inte med vår plan att få Malin och Amanda i rörelse, men vi fortsatte peppa varandra och kom tillslut igång, säger vinnaren Evelina Hennigor efter matchen.

Foto: Jim Ahlerup/Betsson.

Studio Padel och Jonas Björkman om turneringen

— Det har varit otroligt kul att få resa Sverige runt, träffa både etablerade spelare och nya talanger och samtidigt kunna sända live på plats. Vi på Studio Padel vill tillsammans med Betsson och PDL Padel United, först och främst tacka alla som deltagit, men såklart också skänka ett extra stort grattis till Evelina Hennigor, Frida Bostrand, Hami Golestan och Oskar Govik, säger Fredrik Nordin från Studio Padel.

— Padel är en relativt ung sport och det har bland annat saknats en rikstäckande turnering för vem som helst att delta i. Precis som i tennisen tror jag turneringar som dessa kan sporra nya talanger att satsa på sporten och förhoppningsvis leder det till fler svenska proffs, säger Jonas Björkman före detta tennisproffs och padelentreprenör som är en av initiativtagarna till Betsson Padel tour.

Den här artikeln handlar om: