Notification
Bild från Areco Malmö Padel Open 2021.
Foto: SPO

Andra upplagan av Areco Malmö Padel Open närmar sig

Malmös WPT-turnering, Areco Malmö Padel Open är mindre än två veckor bort. Peter Areskog, VD för Areco tillika huvudsponsor för eventet, ser fram emot att återupprepa förra årets padelsuccé i Malmö. 

Snart smäller det igen, mellan 9-13 november intar World Padel Tour Malmö för andra året i rad. 

Förra året kom sammantaget 25 000 personer för att bevittna padel i absolut världsklass i Malmö Arena. Nu ska succén återupprepas. 

— Vi ser fram emot att försöka arrangera ett lika bra event detta år. Malmö Arena passar perfekt för denna typ av händelse, säger Peter Areskog, VD och grundare av Areco som är titelsponsor för Swedish Padel Open i Malmö, till PadelDirekt. 

Mycket har hänt sedan första upplagan i Malmö i fjol. Padelbranschen har verkligen testats och flera aktörer har tvingats att lägga ned sina anläggningar som resultat av sviktande intresse och högre omkostnader. Men Peter Areskog har ändå en positiv inställning inför årets turnering:

— Tvärtom så ser jag det som en spännande utmaning inför turneringen istället för oro. Intresset finns fortfarande kvar, både nationellt där vi har en starkare ungdomsverksamhet i dag än för ett par år sedan, och även internationellt där sporten växer och breder ut sig varje dag, säger Areskog. 

Peter Areskog tillsammans med Sanyo Gutiérrez och Agustín Tapia — vinnarna på herrsidan av förra årets turnering. 

Spännande utmaning

Några tecken på dalande intresse inför turneringen ser inte Peter Areskog, som menar att padel i Skåne ligger lite före övriga delar av landet.

— Jag tror att det har spelats betydligt mycket mer padel i Skåne och därmed finns ett större intresse. Om man till exempel jämför med Stockholm finns där så mycket annat som konkurrerar. 

Ytterligare en positiv aspekt med eventet och något som verkligen visade sig som en positiv faktor förra året är själva arenan i Malmö, menar Areskog. 

— Malmö Arena är tacksamt att jobba i. Det är en väldigt bra lokal. Förra året kom extremt mycket publik så det blir spännande att försöka matcha åskådarantalet från förra året. Vi satsar lika mycket och lite till för att växa från år till år, säger han. 

För den Skånebaserade Areco-koncernen, som har många padelspelande kunder och anställda och som även levererat material till många padelanläggningar i landet betyder det mycket:

— Det var väldigt mycket synbarhet för vår del och tillsammans med en stor  publik genererar det väldig positiv respons för våra kunder, säger Areskog. 

"Hemmahopp lockar"

Något som Areskog ser fram emot extra mycket inför årets upplaga av Areco Malmö Padel Open och som han tror kan locka många åskådare är de Wild Cards som presenteras inför turneringen. 

Den stekheta skånepågen Daniel Windahl, som på bara ett år har klättrat från plats 103 till 64 på World Padel Tours världsranking, har tilldelats direktbiljett till huvudturneringen. 

— Ja, det har släppts några nya Wild Cards nu och det hoppas vi kan locka många att komma att kolla, det är sådant som gör att det bli extra roligt när det är hemmahopp som spelar.

Det tillsammans med flera nya konstellationer efter den senaste tidens partnerbyten bland världseliten gör att startfältet kommer se betydligt annorlunda ut jämfört med förra året — vilket kan hjälpa till att höja temperaturen och spänningen ytterligare i Malmö Arena. 

Själv önskar Areskog att han hann spela mer padel än vad han hinner med i dagsläget:

— Vi är ett “gubbagäng” som spelar en gång i veckan, vilket jag tycker är lite för lite egentligen. För det är så himla kul och padeln är ju fantastisk på så sätt att den förbättrar både fysisk hälsa men även den sociala biten, avslutar Peter Areskog. 


Läs mer och köp biljetter till Areco Malmö Padel Open 2022 här. 

Du kanske även vill läsa:
Bomben: Svenska talangen får WPT-wildcard — ”Mer chock än med landslaget”
Bomben: Svenska talangen får WPT-wildcard — ”Mer chock än med landslaget”
Windahl belönas med nytt wildcard:  ”Rör sig mot världseliten”
Windahl belönas med nytt wildcard: ”Rör sig mot världseliten”