WPT Menorca Open
Ramiro Moyano/Francisco Gil.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Skrällparets nya sensation — slår ut Tapia/Gutierrez

ANNONS

Francisco Gil/Ramiro Moyano blev i går klara för sin första kvartsfinal på World Padel Tour, i dag blev de klara för sin första semifinal. 
Jättedödaren slog till igen efter en riktigt stark prestation där de vände och vann mot Sanyo Gutierrez/Agustin Tapia, 4-6, 6-4, 6-2.

— Jag är väldigt glad nu och jag tror nyckeln är att vi nu spelar med självförtroende, säger Ramiro Moyano i intervjun WPT:s tv-intervju efter matchen.

Gil/Moyano spelade bara bättre och bättre desto längre matchen led och i varje boll krävdes det mycket för att slå hål på dem. I takt med att Sanyo/Tapia dessutom stod för alltmer enkla misstag kunde spela ut och vinna sista set enkelt. Därmed har de på två dagar slagit ut två riktiga giganter. Fede Chingotto/Juan Tello i går och alltså Sanyo/Tapia i dag.

— Vi lever en dröm just nu. Vi har jobbat väldigt hårt hela håret, det är mycket som pågår bakom kulisserna. Jag vill tillägna segern till vår coach, fortsätter Moyano.

Vid 5-1-ledning kunde de, mot ett alltmer uppgivet par i Gutierrez/Tapia, till och med kosta på sig att bränna fyra matchbollar. I det läget smashade Sanyo på allt och fick in tre vinnare. Men i gamet efter var det inget snack och de kunde breaka hem matchen.

— Riktigt, riktigt kul för dem och jag tycker de är värda det. Ett för hur de presterar och två för hur de uppträder på banan och krigar. Det ska bli intressant att följa dem. De gör en fantastisk match, säger Viaplays expert Andreas Pålsson i sändning.

”Går inte att förklara bort”

Sanyo/Tapia vars form sviktat under en längre tid uppträdde ganska uppgivet på banan och framförallt Sanyo stod för två enkla misstag, vilket ledde till både 0-2 och 0-3 via Golden Points i avgörande set.

— Det där går inte att förklara bort. Det är riktigt dåligt av Sanyo, säger Pålsson efter en backhand i nät från Sanyo.

— De förlorar lite på eget grepp, de har matchen men får inte ut en bråkdel av det de kan. Det är så klart frustrerande för dem men också ett återkommande problem, fortsätter han.

Moyano/Gil ställs i sin första semifinal tillsammans mot vinnaren i mötet Lucas Campagnolo/Jon Sanz och Franco Stupaczuk/Pablo Lima.


ARKIV: Se läckra bollen. 

Den här artikeln handlar om: