Paquito Navarro och Martin Di Nenno
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Navarro om oväntade positionsbytet: ”Funderat i flera år”

ANNONS

Ingenting varar för evigt, inte heller padelpartners.
Nyligen meddelade Paquito Navarro och Martin Di Nenno att deras samarbete avslutas. I en stor intervju med den argentinska sajten Ole berättar Paquito om sitt partnerbyte — men också om att byta position. 

Förändringens vindar blåser nu i padelvärlden gällande partnerbyten.
Ett av de kändaste namnen är Paquito Navarro och Martin Di Nenno.

I Santander Open gjorde de sin sista match tillsammans. Och som de gjorde det, de spelade sin bästa padel på länge och vann hela turneringen. 

Men under Menorca Open (där de vann sin första match tillsammans i dag) och på WPT Masters-turneringen i Buenos Aires, Argentina, spelar Paquito Navarro tillsammans med talangen Miguel Yanguas. Så här säger han till Ole om det samarbetet:

— Jag känner honom personligen, det är en god vän. Han har visat en fin utveckling den senaste tiden och jag hoppas att vi som par ska uppnå framgångar tillsammans. Jag hoppas vi kan spela utan press.

”Tello var mitt första alternativ”

Men i Premier Padels turnering i Egypten (24 till 30:e oktober) och efter WPT:n i Buenoes Aires spelar Navarro med Juan Tello

— Juan har en imponerande fysik. Jag har övervägt att byta position under en längre tid och har insett att om jag kan anpassa mig så tror jag vi kommer vi ha ett framgångsrikt samarbete framöver. 

Han fortsätter: 

— Tello var mitt första alternativ när beslutet med Di Nenno var taget. Jag kände till att även han kände för att byta miljö. Det kändes bara så naturligt att det skulle bli honom och jag. 

Han funderar också över den av många förvånande övergången från backhandspelare till forehandspelare. 

— Jag har funderat flera år på att göra det. För stunden gäller det för resten av 2022 sedan får tiden utvisa vad som händer. Vi får se vad som händer med mig och Tello men förhoppnings är ju såklart på ett långt och framgångsrikt samarbete.


ARKIV: Se läckra Navarro-slaget. 

Den här artikeln handlar om: