Notification
Foto: MATCHi TV

MATCHi TV: streaming för alla spelare — från amatör till proffs

MATCHi TV är den enda streaming-leverantören som tillhandahåller streaming för alla spelare.
Spelare kan streama sina matcher för nöjes skull men också för att kunna vidareutvecklas genom att analysera sitt spel i efterhand. 

Utöver att kunna ta del av sin egen stream, både live och i efterhand, finns även möjligheten för andra att titta på streams via matchi.tv. Där går det som besökare att vara aktiv och kommentera streamen och det går även att följa sina favoritspelare för att aldrig missa en livestream. 

Philip Stærmose, manager och partner på PadelPadel i Odense har använt MATCHi TV sedan i början på detta år, och är väldigt nöjd med tjänsten:

— Det har varit en riktig framgång sedan vi lanserade det. Vi kan verkligen se att många spelare är nöjda med möjligheten att kunna få video på sina matcher. Det är jättekul både för oss och våra gäster, säger Philip Stærmose till PadelDirekt. 

Philip berättar att anledningen till att de valde att införa MATCHi TV ligger i linje med deras strategi över att driva världens bästa padelanläggningar. 

— Vi har anläggningar i de fyra största städerna i Danmark med huvudmålet att erbjuda de allra bästa banorna i världen. Och för att kunna göra det är det ett måste att ha bra kameror på banan, så att spelare kan ta del av sitt eget spel och sin utveckling, fortsätter han.

MATCHiTV fungerar som så att en kamera installeras på varje bana, med tillhörande skydd och reflexskylt. Vid varje baningång sätts QR-kodskyltar upp och när en spelare scannar en QR-kod kan denne streama sin match live på matchi.tv.

Streamen sparas på spelarens privata konto på matchi.tv och spelaren kan titta på sin match i efterhand.

“Enkelheten är det bästa” 

Det allra bästa med tjänsten enligt Philip Stærmose är att det är så enkelt att använda den. Både för spelare och även för de som arbetar på anläggningen.

Det är även enkelt att använda tjänsten vid tävlingar i samband med kommentering och studiosändning och även för att sprida videos och klipp på sociala medier. 

— Spelarna tycker att det är jättekul. Både amatörerna som får se sig själva och deras utveckling på video, men även proffsen — de skriver ofta till mig efteråt och vill ta del av streamen när de varit på plats på vår anläggning, säger han.

Ytterligare en positiv del med tjänsten menar Philip är att de också kan använda sig av innehållet i deras egna kanaler, genom att göra inlägg på Instagram och Tiktok och så vidare, för att på så vis få spridning och göra reklam för sina anläggningar.

Annica Liljekvist, på MATCHi TV berättar att 80 hallar i 14 olika länder är anslutna till tjänsten och hela 920 banor har en kamera installerad där spelare kan ta del av sitt spel

Vad vill ni få ut av MATCHi TV?
— Vi vill skapa ett mervärde både för spelaren och för hallen. Vi vill underlätta för hallägaren att skapa en bättre upplevelse för spelaren där alla spelare utvecklas och har roligt tillsammans; detta bidrar till ett starkare community och engagemang och på så sätt skapar MATCHi TV ett mervärde för hallen.

Varför ska man som privatperson använda det? 
— Spelare får möjlighet att utveckla sitt spel genom att analysera sin träning eller match. Att skapa highlights är mycket populärt då det händer både mycket roligt och minnesvärt vid varje speltillfälle. Det är dessutom gratis, både att streama sin match, men även att titta på alla
streams som skapas runt om i världen.

Och som hallägare?
— Hallägaren kopplas på via vår plattform och ska på ett smidigt sätt använda vår tjänst i vardagen. Hallägaren kan via sitt egna studiokonto enkelt skapa events och turneringar där kommentatorer, scoreboard och olika kameravinklar kan kopplas till. Hallen erbjuder sina spelare att utveckla sitt spel där spelaren har möjlighet att antingen själv analysera sitt spel men även har möjlighet att få en Coach-review från hallens egna coacher. En bra spelupplevelse skapar nöjda kunder och det vi på MATCHi TV vill vara med och bidra till. 

Läs mer om MATCHi TV här