WPT Menorca Open
Nela Brito & Amanda Girdo.
Foto: World Padel Tour (montage).
World Padel Tour

Seger direkt för Girdo/Brito på Menorca — vidare efter avgörande i tiebreak

ANNONS

Amanda Girdo/Nela Brito har fått en bra start på World Padel Tour-turneringen på Menorca. 
Hon och numera långvariga partnern Nela Brito vann i sin första match en tresetare mot Rebeca Lopez (103) / Agueda Perez (107) med 6-2, 2-6, 7-6.
De är nu klara för första omgången av Previa (kval). 

Det går fortsatt i dur för svenskarna på semesterön Menorca mitt emellan den spanska östkusten och den italienska ön Sardinien, där segrarna staplas på hög.

De svenska paren har tagit flertalet segrar och under måndagseftermiddagen, efter att ha stått över två raka turneringar, gick Amanda Girdo också in i turneringen.

Det blev seger direkt för den svenska 19-åringen. Tillsammans med partnern hon numera har haft i över ett år — Nela Brito —  besegrades det helspanska paret Rebeca Lopez (103) / Agueda Perez (107).

Det satt dock, som det gjort för många svenskar på Menorca, långt inne. Två raka 6-2-segrar för vardera lag avslutades i tiebreak vilket Girdo/Brito var klart starkast i och vann med 7-1. I nästa omgång, den första i Previa, väntar Raquel Piltcher/Ana Fernandez de Osso — två välbekanta Previa-spelare som Girdo stött på tidigare. Den matchen spelas 09.00 i morgon.


TV: Amanda Girdo knackar ut bollen på EM-kvalet i Derby. 

Foto: Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: