World Padel Tour
Daniel Windahl
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Windahl klar för ny huvudrunda: ”Det är här vi hör hemma”

ANNONS

Daniel Windahl levererar. Ännu en gång är han klar för en huvudturnering på World Padel Tour.
Tillsammans med sin radarpartner Jose Solano (67) besegrade dem i kvalfinalen paret Denis Perino (66)/ Sergio Alba (56) i två raka set med siffrorna 7-6, 6-2.

— Vi har verkligen nivån i oss. Jag är väldigt stolt. Det är i huvudturneringen vi hör hemma, säger Daniel Windahl till PadelDirekt. 

Första setet började bra med att Solano/ Windahl bröt motståndarnas serve omgående. Men trots ett underläge med 3-5 kom paret tillbaka starkt och ordnade ett tiebreak. Väl i tiebreak kunde Windahl/Solano segla hem segern med siffrorna 7-4.

— Det var inte tillräckligt bra från min sida. Jag kände mig trött i huvudet och höll inte alls min normala nivå. Jose hjälpte verkligen till att pusha mig och därefter kom vi tillbaka till våra normala jag. Det var verkligen en viktigt stund av matchen, vi hade kunnat tappat den där, fortsätter han.

”Vi kan dem ganska bra redan”

Andra set blev betydligt enklare. Där tog Windahl/Solano tag i taktpinnen, dirigera hela setet, och kunde till slut ta hem det med med klara 6-2. 

Tack vare segern väntar imorgon tisdag paret Salvador Oria (51) och Jorge Ruiz (37) i första omgången av huvudrundan. Daniel Windahl har ännu en gång visat att han han kan leverera resultat på hög nivå.  

Nu har Daniel Windahl även revansch att hämta efter förlusten mot spanjorerna i WPT Stockholm i par med Simon Vasquez. Matchstart för i morgon är i skrivande stund inte klart.

—  Vi kan dem ganska bra redan. Det finns redan en tydlig strategi hur vi vill lägga upp det. Nu ska vi försöka njuta av vinsten några timmar innan vi fokuserar på nästa match vid frukost imorgon, avslutar Windahl.


ARKIVWindahl mot Galan/Lebron på WPT. 

Den här artikeln handlar om: