Foto: Jonas Forsberg.
Ungdoms-EM 2022

Hylander/Ho gjorde jättematch mot två av världens största talanger

ANNONS

Tea Hylander och Smilla Ho stod för en strålande insats i den sista matchen mot Spanien i EM-finalen på ungdoms-EM i Valencia.
I första set pressade de svenska talangerna världsspelarna Noa Canovas (rankad 50 på WPT) och Jimena Velasco (62) till 5-7.

— De var väldigt kaxiga innan matchen, säger Tea Hylander efter matchen. 

Efter att Sverige hade förlorat de två förta matcherna mot Spanien med 0-6, 0-6, 0-6, 0-6 var det nog inte många som trodde att de svenska tjejerna i 18-årsklassen Tea Hylander, 17, och Smilla Ho, 18, skulle ha någon chans mot två av World Padel Tours största talanger — Noa Canovas och Jimena Velasco. Två spelare som spelar frekvent i WPT:s huvudrundor.

Men de hade chans — ännu mer än så. Smilla Ho och Tea Hylander, som tillsammans har en WPT-turnering i bagaget (Tea Hylander debuterade i Malmö i fjol), pressade Canovas/Velasco till 5-7 i första set och visade att de är och nosar på den där nivån. Andra set slutade med förlust 1-6 för Sverige. Där blev en Golden Point fram till 1-3 och break avgörande för spanjorskorna och luften gick ur Hylander/Ho.

— De var väldigt kaxiga innan matchen måste jag säga. I omklädningsrummet innan sa det att vi kommer vinna 6-0, 6-0 igen, ni kommer inte ta något game. Och så gick vi in och tog några game, det kändes bra. Men shit man har respekt för dem. Man har ju sett dem lite överallt, på WPT och så, säger Tea Hylander efteråt.

— Vi gick in för att visa vad vi går för, det var inte så att vi på något sätt tänkte att vi inte skulle ha någon chans. Och det är kul att se att vi kan göra dem siffrorna i ett set, fyller Smilla Ho i.

Hur stor är det här kvittot för er? 
— Det betyder mycket så klart. Vi är där och ger dem lite motstånd och man vet att vi är nära, säger Hylander.

Tea Hylander fick också, enligt rapporter, mycket beröm från de spanska kommentatorerna under sändningen på internationella padelförbundets Youtube-kanal. Missade du matchen — se den här i efterhand. 

Enligt Velasco var psykandet inför bara spel för galleriet. Hon såg den sista matchen som en tuff match.

— Vi hade sett dem i den öppna klassen (individuella) och visste att de var bra och att det skulle bli en hård match, säger hon. 

Vad säger du om deras nivå?
— Den är bra men så imponerad är jag inte. Men de skulle absolut kunna spela Pre Previa/Previa. 

 


Se hela intervjun med Tea Hylander och Smilla Ho nedan. 

TV: Signe Horenius med läcker lobb. 

Den här artikeln handlar om: