Ungdoms-EM Valencia
Foto: PadelDirekt.
Krönika
Krönika: ”Överkörningen i EM-finalen var ett brutalt kvitto — men vad gör det?”
ANNONS

Sverige hade som alla visste på förhand ingen chans mot Spanien i finalen på ungdoms-EM i Valencia. 
Matchen, 0-6, 0-6, 0-6, 0-6, var ett brutalt tecken på hur långt före Spanien ligger alla nationer men det visste vi redan.

För Sveriges EM totalt sett spelar det ingen roll alls. Det är alltså så att till och med en av de spanska 14-åringarna, Martina Calvo, redan hunnit bli så bra som 213 på WPT. Att jämföra med de flera av de svenska spelarna som spelat padel i några år. För att sätta det ännu mer i perspektiv: 16-åriga Claudia Fernandez var redan i fjol i åttondelsfinal på individuella SENIOR-EM och så kan vi väl tillägga att hon redan spelat kvartsfinal på WPT (!). 19-åriga Amanda Girdo, vår stora stjärna är rankad 77 på WPT — 16-åriga Fernandez är 34.

Nej, Sveriges tjejer hade redan inför den här finalen gjort allt och lite till och ska vara fantastiskt nöjda med denna succé. Bara att ha fått spela mot Spanien, i Spanien, i en EM-final är en bedrift och något de kommer att minnas resten av sina liv. Det är klart att man kanske hade hoppats på att svenskarna hade tagit något extra game i matcherna men om något ger det väl motivation att åka hem och träna för att närma sig, närma sig och närma sig lite till. 

I går skrev Daniel Windahl ett fint inlägg på Instagram där han berättade om hur han själv med glädje mindes sina ungdoms-matcher med landslaget (då i tennis) med stor glädje och han hyllade de svenska spelarnas insats. Det säger mycket om Daniel Windahl som person, men framförallt betyder det nog otroligt mycket för de svenska juniorerna. För dem är han deras stora idol — och är det någon som har börjat ta sig igenom den där spanska barriären och är det någon man ska lyssna på och titta på så är det han.

Så tappa inte hoppet för att ni förlorar en match mot Spanien (det gör ju alla). Vänd på det, träna, träna och träna mer för det går att besegrade dem. Fråga bara Daniel Windahl.


ARKIV: Sverige firar platsen i EM-finalen. 

Den här artikeln handlar om: