Ungdoms-EM Valencia
Theo Barton & Junior Brydolf.
Foto: Valencias Padelförbund.
Ungdoms-EM

Sverige utslagna ur EM — förlorade rysarmöte: ”Inte det vi hoppades på”

ANNONS

Sveriges killar åkte ut mot Italien i lag-klassen på ungdoms-EM i Valencia. 
Italien vann två jämna matcher med 2-0 respektive 2-1 i set.  

— Det känns ganska bittert. Vi hade nästan denna matchen, säger backhandspelaren Victor Forsberg till PadelDirekt. 

Det var P16-killarna Victor Forsberg och Willy Släryd som spelade den sista matchen och som till sist föll i en riktig rysarmatch mot Matteo Platania/Matteo Sargolini. 

Det hann under den två timmar långa matchen bli mörkt och folk samlade sig i hundratal runt centercourten. 

— Det var kul så klart att spela på centercourten inför så mycket folk. Det var en bra match och kul att spela, säger Forsberg. 

Sverige låg under med 1-0 i set mot Matteo Platania/Matteo Sargolini och 4-1 i det andra setet men lyckades via fantastiskt spel — både taktiskt genom smarta drag (höga lobbar och lobbar mot forehandspelaren) men också via flera slag av högsta klass — vända till 1-1 i set och sedan hela vägen till ledning 3-1 i game i avgörande set.

— Det var en otroligt tajt och jämn match. Grabbarna gör världens vändning men tyvärr så räckte det inte hela vägen, säger förbundskapten Oskar Govik

Hetsig första match

Men det var inte Sveriges kväll utan den tillhörde Italien. Underläget åts i kapp och på en Golden Point vid ställningen 5-4 var det till slut de italienska 16-åringarna som fick lägga sig ner på mattan och sedan omfamnas av överlyckliga lagkamrater.

— Matcher svänger fram och tillbaka, särskilt sådana här lagmatcher. Det är lätt att rida på vågen när det går bra men svårare när det går dåligt. Tyvärr kunde vi inte svara upp även om vi är så nära, fortsätter Govik.

— Vi slappnade av lite tror jag när vi väl hade vänt på det och tänkte nog lite att vi har det och nu ska vi bara spela av matchen. Men de höjde sig och tog med sig ny energi, fyller Victor Forsberg i. 

Dessförinnan hade Sveriges fjortonåringar Junior Brydolf och Theo Barton också förlorat i två raka men jämna set. Till sist blev det 4-6, 6-7 mot Pietro Giovannini/Stefano Indomenico, där en poäng i tiebreak och ett väl hetsigt italienskt lag var matchens mest omdiskuterade händelser. 

Den första matchen i kvartsfinalen på centercourten blev kanske lite väl het stundtals, där en av de italienska fjortonåringarna sköt bollen hårt över och även mot de svenska spelarna efter vunna game. 

— Det är nått som vi i Svenska Padelförbundet inte hade rekommendera. Samtidigt måste vi kunna hantera det. Det är en bra erfarenhet att möta den typen av personligheter som kliver över lik för att vinna.

”Hade hoppats på mer”

Det var också många höjda nävar mot det svenska laget. Men kanske i sin ordning om man är 14 år och får spela på centercourten i en kvartsfinal i EM.

Hur ser du på bada lagens prestation i den här matchen Oskar?
— Jag tycker vi gör två bra kämpamatcher, sen vet jag att vi har en nivå till oss, säger Sveriges förbundskapten Oskar Govik.

Det är några matcher kvar men hur sammanfattar du det svenska landslagets instats under EM?
— Jag kan inte säga att vi har gjort ett dåligt EM, absolut inte. Vi har haft tuffa matcher hela vägen. Vi fick Spanien i lagmatchen och även individuellt fick vi några riktiga toppmatcher direkt. Vi kan åka hem och klappa oss på axeln även om det är klart, när vi åkte hit, hade hoppats på bättre resultat än att åka ut i kvartsfinalen.

 

 


Så ställde Sverige upp

Match 1: Theo Barton — Junior Brydolf 
Match 2: Victor Forsberg — Willy Släryd
Match 3: Erik Nordström — Adam Axelsson


TV: Stupa sparkar bollen mot publiken i ilska efter lång bra boll. 

Den här artikeln handlar om: