Ungdoms-EM Valencia
Foto: Valencias Padelförbund.
Ungdoms-EM 2022

Tung skalp av svenska F18-tjejerna — besegrade spanskt par

ANNONS

Thilda Danielsson och Ebba Edstrand är klara för åttondelsfinal på individuella EM. 
Avancemanget gjorde de mot de två spanska spelarna Naiara Sanchez och Noa Marco med 6-4, 7-6 — tredjeseedade inför turneringen. 

— Magiskt, säger Ebba Edstrand till PadelDirekt.

De tog hem segern trots att de missade fyra matchbollar:

— Ja, det var lite nervositet som kom in där. Samtidigt spelade de inte dåligt och så blev man lite skakis och då fick de momentum, säger Thilda Danielsson

Vad si ni till varandra i det läget? 
— Vi sa bara att vi skulle fortsätta behålla fokus, spela som vi gör, få in bollen och få dem att kämpa för varje boll, säger Ebba Edstrand.

Hur var känslan när ni hem segern? 
— Det var jättehärligt, magiskt, fortsätter hon.

Thilda Danielsson och Ebba Edstrand spelade svenskt på spanskt vis, utomhus på spanjorskornas hemmaplan. De hade tålamod, vågade spela lugnt med vinklar och när chansen kom var de kliniska.

— Vi vet ju hur de spelar i Spanien, att det är det ”rätta sättet” och det är det man försöker göra, säger Edstrand. 

Hur ser ni på er prestation?
— Vi spelade bra. Stabilt och hade läget under kontroll. Sen blev man lite skakis mot slutet och det kom lite enkla misstag.

Hylander/Ho också vidare

För Danielsson/Edstrand var det första matchen utomhus. Men redan när de kom till Valencia körde det svenska laget en träning utomhus för att känna på det. 

— Det var nog bra att vi gjorde det, så att vi visste hur det var. Men man märkte att även spanjorskorna hade problem i solen. 

Det andra svenska F18-laget — Tea Hylander och Smilla Ho fick en lättare väg fram till åttondelsfinal. De mötte det litauiska paret Ugne Vezelyte/Liepa Mockute och vann med klara 6-2, 6-1.

Se intervjun med de båda nedan:

Den här artikeln handlar om: