Agustin Tapia.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Tapia om Coello-ryktet: "Det har funnits kontakt"

ANNONS

Under förra veckan föddes ett rykte om att Agustin Tapia och Arturo Coello skulle bilda ett par inför den kommande säsongen. Nu uttalar sig Agustin Tapia om spekulationerna till PadelDirekts systersajt Padel Alto. 
Ett beslut kan komma att fattas redan den här veckan.

— Det har varit samtal och kontakt mellan oss, medger den argentinska stjärnan.

Förra veckan publicerade den spanska sajten AS uppgifter om att Agustín Tapia och Arturo Coello kommer bilda par nästa säsong. Nyheten är fortfarande obekräftad, men många padel-sajter rapporterade om det potentiella paret.

Padel Alto träffade Agustin Tapia i Madrid när hans sponsor Nox Padel presenterade sin nya kollektion för 2023. Under intervjun bekräftade Tapia att han hade varit i kontakt med Coello, något han också säger i Padel Club Podcast

— Det har varit samtal och kontakt, men jag tror inte att jag skulle kunna bestämma mig nu med så många turneringar i rad. Det är onödigt att prata om nästa år mitt i säsongen. Vi har tävlat fem veckor i rad nu, så den här viloveckan kan vara avgörande för att bestämma vad som kommer att komma. Jag vet bara att jag är fokuserad på att avsluta det på bästa sätt i år.

Vad tycker du om säsongen med Sanyo hittills?
— Det har varit en mycket mer regelbunden säsong än vad jag förväntade mig, bortsett från de senaste turneringarna som inte har varit de bästa. En mycket bra säsong, även om det fortfarande är långt kvar, så vi ska försöka återgå till att njuta av vårt eget spel eftersom det fortfarande är en lång väg kvar att gå.

Förra veckan var Padel Alto först med att rapportera att Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia inte kommer att delta i Egyptens Premier Padel-turnering. Ett beslut som överraskade många anhängare i padelvärlden.

“Beslutade det som lag”

Sanyo Gutiérrez själv bekräftade för sajten att anledningen var att det skulle bli för många turneringar.

Hade du velat spela den turneringen?
— Det är lagets beslut på grund av mängden turneringar. Egypten är väldigt trevligt, och Premier-turneringarna är otroliga, men vi bestämde oss för att det var den turnering vi kunde hoppa, säger Tapia. 

Tidigare under året hade Agustin Tapia stora problem gällande just Premier Padel-turneringar och missade turneringen i Rom och att spela på Roland Garros i Paris. Detta berodde på att sponsorn Nox rådde sina spelare att inte bryta sina kontrakt med World Padel Tour.

"Jag är mycket lättad"

Situationen är nu löst mellan Nox och Tapia, och Sanyo debuterade på den nya världstouren i Madrids P1-turnering.

— Jag är mycket lättad över att situationen har lösts. Vi började i Madrid eftersom vi inte lyckades ta oss till Roland Garros, och det var en fantastisk turnering. Den var perfekt för mig. Jag var arg och ledsen när jag såg alla andra spela och jag inte kunde göra det. Men nu kan jag göra det, jag spelade i Madrid och Mendoza, och det var fantastiskt med så många människor på plats i mitt hemland. Nu kommer vi att njuta av de turneringar vi spelar eftersom vi är fria att delta.

Under måndagens presentation av den nya racketkollektionen fick Tapia känna på det racket han kommer att spela med nästa säsong.

— Racketerna är utmärkta, jag kan inte prova dem än, men de ser fantastiska ut.

Vad har Nox betytt för dig i din karriär?
— Nox fick mig att uppfylla min dröm om att komma till Spanien och ägna mig åt padel och spela bland de bästa i världen. Jag kommer alltid att vara tacksam mot Nox.

Padel-VM i Dubai närmar sig — hur angelägen är du om att få revansch för finalförlusten mot Spanien förra året under ditt första seniormästerskap?
— Vi har en ny möjlighet. När det gäller min egen del har jag fortfarande ett horn i sidan från mitt första VM... vi förlorade finalen, men i år har vi en ny möjlighet. Sport ger möjlighet för revansch, och det bästa som kan hända i år är att vinna pokalen.

Du kanske även vill läsa:
Efter plötsliga uppbrottet: Campagnolo har hittat ny partner
Efter plötsliga uppbrottet: Campagnolo har hittat ny partner
Känslosamma avskedet efter alla år: ”Svårt att hitta ord”
Känslosamma avskedet efter alla år: ”Svårt att hitta ord”
Den här artikeln handlar om: