Lucas Campagnolo.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Stjärnan rasar: "Fick reda på det från annat håll”

ANNONS

I torsdags var paret Lucas Campagnolo och Javier Garrido inskrivna att spela tillsammans i Premier Padels tävling i Egypten. Men på fredagen kom bomben: Javi Garrido och Federico Chingotto är ett nytt par. Döm av stjärnans förvåning när han själv fick den nyheten till sig.

— Jag fick reda på det via tredje part i onsdags när jag åt frukost, säger Lucas Campagnolo in en exklusiv intervju med PadelDirekts systersajt Padel Alto. 

Efter uppbrottet mellan Federico Chingotto och Juan Tello kom tillkännagivandet om Tellos förening med Paquito Navarro, men det var inte klart vem Chingotto aka “El Ratón” skulle spela med.

Men så i fredags anmälde sig Federico Chingotto till Premier Padel-tävlingen i Egypten tillsammans med spanjoren Javier Garrido. Detta innebar att Garrido lämnar sin partner Lucas Campagnolo.

När Padel Alto når "Campa" är han besviken. Och bekräftar samtidigt att uppbrottet kommer att ske så snart som möjligt.

— De tog mig ur ekvationen. Det är sanningen. Nu måste jag hitta en partner, säger brasilianaren.

Enligt brasilianaren nådde nyheten om att hans partner inte längre skulle spela med honom inte fram på bästa möjliga sätt.

— Jag fick reda på det från en tredje part i onsdags när jag åt frukost.

Han förklarar mer:  

— Man kan förstå den andres professionella beslut, detta är en par-sport, men var och en tar hand om sitt eget. På onsdagsmorgonen åt jag frukost i Santander och en spelare kom fram till mig och frågade vad jag skulle göra nu när min partner ska spela med Chingotto? Jag visste inte ens om det, och ytterligare två spelare frågade mig samma sak på eftermiddagen, säger Campa.

"Det var första gången jag inte kände för att spela"

Lucas Campagnolo och Javi Garrido spelade dock i Santander Open, där de vann onsdagens match.

— När vi spelade klart i onsdags frågade jag Javi och han svor att det inte låg någon sanningen i det och såg mig i ögonen. På onsdagskvällen bekräftade han att han skulle spela med Chingotto. Senare fick jag reda på att det hade diskuterats sedan i söndags.

Efter nyheten var Campagnolo tvungen att spela åttondelsfinal i Santander mot Franco Stupaczuk och Pablo Lima. Där såg man ett avstängt par på banan, utan den kämpaglöd som man var van vid sedan föreningen av duon Campagnolo/Garrido.

De föll till slut med 3-6, 1-6.

— Jag försökte spela mitt bästa, men jag var väldigt påverkad, och jag kan tänka mig att han också var det. Sedan blev matchen en katastrof, vi blev överkörda. Torsdagen var första gången som jag inte kände för att gå in på banan, jag kände inte för att spela. Matchen slutade och vi var fortfarande anmälda till Egypten. Och jag sa till honom att han skulle spela med Chingotto och att han inte behövde spela med mig på grund av något åtagande.

"Jag förtjänar inte att det skulle avslutas så här"

Från och med Menorca WPT måste Campagnolo skaffa sig en ny partner, även om han fortfarande inte vet vem det blir.

Kommer du att spela med Javi i Menorca, eller har du redan en ny partner i åtanke?
— Nej, jag kommer bara att spela i Buenos Aires med Garrido eftersom vi inte kan ta oss ur det.

Vet du redan vem du kommer att spela med under resten av säsongen?
— Nej, jag har fortfarande ingen i åtanke inför nästa säsong. Det är tre turneringar kvar och det är komplicerat... det är svårt. Jag hade fortfarande en chans att vara ersättare i Masters-finalen, och nu vet jag inte. Det är ett stort problem för mig. Jag tycker att det var det bästa professionella året för oss båda, och det förtjänade inte att sluta så här.


ARKIV: Ale Galan och Juan Lebron tar hem titeln i Stockholms WPT. 

Den här artikeln handlar om: