Lucho Capra tar inte plats i den argentinska VM-truppen.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Klart: De spelar VM för Argentina

ANNONS

Padel-VM är i antågande. Världsmästerskapet kommer hållas i Dubai mellan 31 oktober – 5 november. I dagarna släppte Argentina sin trupp och trots bra prestationer på sistone finns inte Lucho Capra med.

— Jag tycker jag haft en bra säsong men det är inte jag som tar ut truppen, sade Lucho Capra till PadelDirekts systertidning Padel Alto efter Amsterdams Open. 

Argentina är ute efter revansch, förra världsmästerskapet förlorade de båda finalerna mot Spanien. Nu har det argentinska padelförbundet (APA) och förbundskapterna Gaby Reca and Rodri Ovide tagit ut de två trupperna som ska försvara landets färger. 

Herrarnas trupp är identisk från förra året och det betyder att stjärnan Lucho Capra återigen är petad från att delta.

Lucho Capro innehar 16:e plats på WPT:s världsranking och vann Valladolid Masters förra året tillsammans med sin partner Maxi Sanchez. Paret har även nått framgångar denna säsong med finalplats i Danmarks WPT och flera semifinalplatser. 

Inte fått någon förklaring

— Förbundskaptenerna har inte pratat med mig. Det var Maxi (Sanchez) som berättade först och sedan såg jag det på Instagram, säger han.

Capra fortsätter att berätta om sina känslor för det argentinska landslaget:

— Det har alltid varit en dröm att bära den argentinska tröjan. Klart jag känner mig sårad för att inte ha blivit uttagen. Jag har gjort allt jag kan men det här är ett beslut jag inte kan påverka och jag får lov att respektera det, avslutar han.

För damerna finns det två skillnader från förra årets trupp. Daniela Banchero, rankad tolva på APT:s ranking, och det unga stjärnskottet Daiara Valenzuela har nu fått förtroendet att åka till Dubai. 

Herrarnas trupp:

Agustín Tapia
Sanyo Gutiérrez
Martin Di Nenno
Fernando Belasteguín
Franco Stupaczuk
Federico Chingotto
Juan Tello
Maxi Sanchez

Damernas trupp:

Virginia Riera 
Aranzazu Osoro
Delfi Brea
Claudia Jensen
Cecilia Reiter
Julieta Bidahorria
Daiara Valenzuela
Daniela Banchero


ARKIV: Agustin Tapia briljerar på WPT Málaga open 2022.

Den här artikeln handlar om: