Paquito Navarro & Martin Di Nenno.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Paquito om skilsmässan med Di Nenno: "Det var Martins beslut"

ANNONS

Nyheten om att publikfavoriterna Paquito Navarro och Martin Di Nenno bryter mitt i säsongen kan knappast ha undgått någon padelintresserad vid det här laget. Nu berättar Paquito Navarro att det var parhästen Di Nenno som tog steget till uppbrottet. 

— Det stämmer att vi båda ville ha förändring inför 2023, men det är Martin som tar steget att göra det nu. 

Det sa Paquito Navarro till den spanska tidningen Marca dagen efter att parets splittring tillkännagavs till padelvärlden.  

— Det skulle ha varit tuffare för mig att ta det beslutet, säger han vidare. 

Duon Paquito Navarro och Martin Di Nenno har under den ett och ett halvt år långa perioden de spelat tillsammans definitivt tillhört de mest populära paren inom padel. Särskilt i Sverige har Paquito en stor fanskara. 

"Svårt att återfå känslorna och samspelet"

Han berättar att det var efter WPT-turneringen i Amsterdam som Di Nenno delgav att han tyckte det var bäst att gå skilda vägar så snart som möjligt eftersom han trodde att det skulle bli mycket svårt att återfå känslorna, nivån och samspelet på planen. 

— Även om jag förstår och håller med honom var jag lite mer tveksam till göra det innan slutet av året. Jag gillar inte att göra det mitt under en säsong... men jag förstår att om saker och ting går sönder och det inte finns någon möjlighet att fixa det, är det bästa att gå skilda vägar och få en nytändning, förklarar Navarro. 

Men något ont blod mellan de båda på grund av beslutet finns inte, försäkrar han: 

— Separationer är alltid svåra, särskilt den här. Jag har alltid sagt det: Martin är en fantastisk person, och förutom att han gjorde mitt liv lättare på planen, gjorde han det ännu lättare utanför. Det var ett nöje att vara tillsammans med honom.

I morgon torsdag går det tredjerankade paret in i vad som blir deras, på obestämd tid framåt, sista turnering som par i WPT Santander Open. 

Under eftermiddagen ställs de mot Alvaro Cepero (55) och Rafe Mendez (51) — hur långt Navarro/Di Nenno tar sig i sin avskedsturnering återstår att se.


ARKIV: Martin Di Nenno lurar Bela med ett lurigt sidoglas-slag under WPT Stockholm Open. 

Den här artikeln handlar om: